Skellefteå centralort

Karta
 

Prästbordet

Områdesbild
Prästbordet lockar både barnfamiljer, unga och äldre. Området ligger nästan mitt i stan, men beskrivs bäst som stillsamt och idylliskt. I närheten finns kulturhistoriska Bonnstan, Landskyrka och Nordanå med lekpark, teater, museum och evenemang både sommar och vinter.
 
Stäng
 

Sunnanå/Sörböle

Områdesbild
Sunnanå och Sörböle är två intressanta områden med omväxlande karaktär. Här kan du bo i lantlig miljö såväl som i traditionell lägenhetsmiljö. Bostäderna ligger på korta avstånd från bland annat utebad, skola, daghem, kiosk och citykärnan.
 
Stäng
 

Älvsbacka

Områdesbild
Området, som ligger på Skellefteås östra sida, kan sägas vara en blandning av villaområde och lägenhetsboende, där Skebos bestånd innefattar allt ifrån studentlägenheter och vanliga lägenheter till attraktiva seniorboenden. All centrumhandel ligger bara några minuters promenad bort, med tillgång till stadens hela utbud av shopping, kultur och andra nöjen.
 
Stäng
 

Norrböle

Områdesbild
Charmigt och fridfullt, men ändå så nära stadskärnan det går att komma. Norrböle är ett av våra mest populära områden. Lägenheterna finns i äldre flervåningshus och alldeles i närheten har du till exempel badhus, lasarett och aktivitetsområdet Vitberget.
 
Stäng
 

Bergsbyn

Områdesbild
Bergsbyn är ett av Skellefteås vackraste områden. Läget vid älven ger perfekta utsikter både estetiskt och boendemässigt. Här kombineras känslan av villaliv med tryggheten i att hyra. Till Skellefteå centrum är de ca 5 km. Bussar avgår var tjugonde minut.
 
Stäng
 

Boliden

Områdesbild
Inget mindre än en perfekt plats för alla som trivs bäst med att bo mitt i naturen. Utbudet av bostäder är varierat och du kan välja att flytta in i både äldre och nyare lägenheter. Som anrik gruvort har Boliden ett utbrett och centralt serviceutbud. Avstånd till Skellefteå 35 kilometer.
 
Stäng
 

Sjungande Dalen

Områdesbild
Sjungande Dalen är ett välbevarat område från 60-70-talet. Husen är tre våningar och omgärdas av atmosfärsgivande och vild tallskog. Närservice, kyrka, lekparker och skola finns på gångavstånd. Du hittar också kolonilotter, elljusspår och en härlig naturpark.
 
Stäng
 

Morö Backe

Områdesbild
Morö Backe är ett av Skellefteås större bostadsområden. Flera av husen har hiss och möjlighet till direkt förbindelse med varmgarage på källarplan. Området är uppskattat för sin närhet till skola, 4H-gård, natur och Skellefteås största handelsområde Solbacken.
 
Stäng
 

Anderstorp

Områdesbild
På Anderstorp bor du på gångavstånd från Campus, stormarknad med apotek och flera butiker. Skellefteå centrum, lekland, idrottsplats och vårdcentral når du på några minuter med buss eller cykel.
 
Stäng
 

Centrum södra

Områdesbild
På södra sidan älven mellan centrumbroarna finns området Centrum södra. Nära till shopping, nöjen samt ett stenkast från gröna promenadstråk längst älven. Bostäderna i området finns i varierande storlekar i både äldre och nyproducerade fastigheter.
 
Stäng
 

Centrum

Områdesbild
Kan du inte tänka dig något annat än att bo i mitt stan? Våra centrum- bostäder finns i äldre och nyproducerade hus, och du kan välja mellan allt från enrummare till lägenheter på över 200 kvadrat. Shopping, nöjesutbud och mysiga utflyktsmål runt hörnet.
 
Stäng
 

Erikslid

Områdesbild
Fräscha lägenheter i ett välordnat område byggt på 90-talet. Husen har hiss och du kan nästan känna pulsen från hockeymatcherna i Skellefteå Kraft Arena såväl som från en av landets mest respekterade extremsports- parker. Området har väl utbyggd service.
 
Stäng
 

Degerbyn

Områdesbild
Radhusen på Degerbyn byggdes så sent som på 90-talet. Området är uppskattat av både stora och små - här finns allt från apotek till pizzeria och stora grönområden. Till Skellefteå centrum tar det 5-10 minuter med buss eller cykel.
 
Stäng
 
Karta
 

Skellefteå centralort

I Skellefteå centralort har Skebo ett brett utbud av både äldre och nyare bostäder i varierande storlekar - allt från mindre lägenheter för unga och studenter till rymliga radhus med villakänsla.

Med komplett service och gång- eller cykelavstånd till stadens hela utbud av affärer och nöjen bor du här enkelt och tillgång till bil är inte ett måste. Med omkringliggande natur har Skellefteå centralort allt du behöver för att trivas i livet.