Ytterområden

Karta
 

Bureå

Områdesbild
Lantligt till och knappt två mil från Skellefteå. Mitt bland Bureås småbåtshamnar, skidbackar och välbesökta loppisevenemang kan du bo i allt från radhus till mysiga små ettor. Täta bussförbindelser med centralorten och bara 8 km till en av Norrlands bästa flygplatser.
 
Stäng
 

Skelleftehamn

Områdesbild
Skelleftehamn rymmer mycket många inte trodde. Här finns Skellefteås egen skärgård, ett av världens största kopparsmältverk och tidig 1900-talsarkitektur. Här kan du hyra lägenheter av olika slag från stora nyproducerade till mindre i äldre fastigheter. Busstrafik dygnet runt från centralorten.
 
Stäng
 

Lövånger

Områdesbild
Strosa runt i kyrkstaden eller beundra konsthantverk från ortens många konstnärer. Lövånger har även ett utbrett företagsliv, och närheten till havet gör platsen idyllisk inte minst för bad- och båtälskare. Bra bussförbindelser med både Umeå och Skellefteå.
 
Stäng
 

Byske

Områdesbild
En av norra hemisfärens vackraste platser där hav möter land. På sommaren ett paradis för turister och sportfiskare, på vintern femstjärnigt för skoteråkare och naturmänniskor. Du kan hyra lägenheter av varierande karaktär i äldre och nyare hus med hiss. Avstånd till centralorten cirka tre mil.
 
Stäng
 

Ursviken

Områdesbild
Med älven på ena sidan och natur, butiker, skolor och kyrka på den andra har Ursviken det så kallade 'det'. Här får du uppleva kontrasten mellan liv och rörelse och avkoppling i sin ädlaste form. Till Skellefteå är det en mil och bussar avgår dygnet runt.
 
Stäng
 

Burträsk

Områdesbild
Burträsk må vara världsberömt för sin Västerbottensost. Men lika omtalad är orten för sin kreativa anda. Förutom folkhögskola med inriktning konsthantverk och teater hittar du även restauranger, badhus och den historiska vandringsleden Kyrkstigen. Till Skellefteå har du fyra mil.
 
Stäng
 

Boliden

Områdesbild
Inget mindre än en perfekt plats för alla som trivs bäst med att bo mitt i naturen. Utbudet av bostäder är varierat och du kan välja att flytta in i både äldre och nyare lägenheter. Som anrik gruvort har Boliden ett utbrett och centralt serviceutbud. Avstånd till Skellefteå 35 kilometer.
 
Stäng
 

Jörn

Områdesbild
Med kusten inom räckhåll och närhet till elljusspår och skidbackar, är inlandssamhället Jörn perfekt för den som gillar friluftsliv eller vill ta en paus från stadens tempo och brus. Sara Lidman har ofta beskrivit de trollska myrmarkerna.
 
Stäng
 

Kåge

Områdesbild
Nära älv och hav och med kompletta möjligheter att leva. Kåge är intressant för barnfamiljer och en bra plats att växa på. Orten ligger 1 mil från Skellefteå och har butiker, tempererat utebad och en populär småbåtshamn, för att nämna lite av allt som finns.
 
Stäng
 
Karta
 

Ytterområden

I de flesta av Skellefteå kommuns större samhällen kan Skebo erbjuda lägenheter av varierande storlek för såväl barnfamiljer, seniorer och yngre killar och tjejer.

Med behagliga pendlingsavstånd till Skellefteå centralort och bra service, är det här boendealternativet för dig som värdesätter att leva tätt intill naturen med breda möjligheter till ett aktivt friluftsliv.