Nyheter

 • Hyresförhandlingen 2023

  2023-03-13 Förhandlingen för 2023 års hyror är inte klara. Skebo och Hyresgästföreningen har haft lokala förhandlingar. Parterna är överens om att man står för långt ifrån varandra och därmed går Skebo vidare och ansöker om medling hos Hyresmarknadskommittén, HMK, parternas gemensamma tvistlösningsorgan.  När hyrorna är klara kommer vi att gå ut med mer information om hyreshöjningen.
  Visa hela nyheten
 • Synpunktenträffar

  2023-03-07 Skebos Synpunktenträffar är ett återkommande inslag under året för att Skebo ska få lyssna in vad hyresgäster tycker. Nu under våren är det dags att starta upp arbetet igen!

  Det kommer att bli fyra Synpunktenträffar, både i ytterområdena och i centrala Skellefteå. Planen är att de ska starta upp i maj, i skrivande stund är det dock inte klart exakt var och när. Alla hyresgäster på det aktuella området bjuds in till ett öppet möte med kaffe och dopp. Det kommer att sättas upp anslag i trapphusen med tid och plats.

  Årets tema för 2023 är "Klimatsmart boende och energibesparing".

  – Det är två viktiga ord i tiden. Dels så handlar det om rusande energipriser och vad vi alla kan göra för att hjälpas åt för att spara energi, men det handlar också om nya bestämmelser som kommer kring fastighetsnära insamling och hur det ska införas. Vi tycker det är en utmärkt chans att sitta ner under avslappnade former och ta del av vad våra hyresgäster tycker är viktigt. Samverkan och vad vi kan göra tillsammans är ledord som vi gärna utgår ifrån, säger Lisa Nilsson, hållbarhetsansvarig på Skebo.

   

  Visa hela nyheten
 • Skebo dubblar energimålet

  2023-03-07 De uppsatta kraven är tuffa: Skebo ska minska energiförbrukningen i sitt fastighetsbestånd med 2 procent om året. Men för 2023 sätter bostadsbolaget ännu högre mål för sig själva och siktar på 4 procent i minskning. - Det är ett tufft mål, men det känns hoppfullt, säger Sonny Lindgren, fastighetsingenjör på Skebo.

  Skebo har under 2022 sparat 1 757 325 kWh i sina fastigheter. Det motsvarar en minskning med 3,1 procent mot elförbrukningen 2021 – eller en normal årsförbrukning för 100 villor. Det är en betydligt större minskning än det årliga kravet på 2 procent.

  – Det är ett resultat av att vi under lång tid arbetat aktivt med energieffektivisering. Dessutom har hyresgästerna varit mer sparsamma på olika sätt. Vi vill ge en stor eloge till våra hyresgäster som hjälpt till att minska elförbrukningen, säger Sonny Lindgren, fastighetsingenjör på Skebo.

  Siktar på 4 procent

  Inför 2023 höjer Skebo ambitionerna ytterligare och sätter ett mål på 4 procent minskning i energiförbrukning. Och med ett fastighetsbestånd bestående av omkring 4 320 lägenheter och olika lokaler gör två extra procentenheter stor skillnad.

  – Det är tuffa mål, men det känns hoppfullt. Vi ser att medvetandet blivit större bland allmänheten, säkert mycket tack vare ökad mediebevakning kring energifrågor. För att så ambitiösa energimål ska bli verklighet krävs engagemang från alla parter, det säger Ola Alenbro, teknisk förvaltningschef på Skebo.

  – Från tekniskt håll arbetar vi alltid för att genomföra förbättringar, men för att klara 4 procent i minskning i år måste vi involvera hela företaget, våra bovärdar, våra hyresgäster och kunder. Vi måste underlätta för våra boende att fatta hållbara beslut, säger han.

   

  Läs mer i BO-tidningen som delas ut till alla hyresgäster dagarna innan påsk!

  Visa hela nyheten