Nyheter

 • Uthyrare sökes

  2022-01-19 Vi söker en engagerad uthyrare som kommer att ha en viktig roll i organisationen. I rollen som uthyrare ingår du i ett team på sju personer som jobbar i vår Bobutik med uthyrning och kundservice.

  Om företaget
  Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag och vi ligger i Sverigetopp vad gäller kundnöjdhet vilket vi självklart är väldigt stolta över. Vi lägger stort fokus på goda och nära relationer till våra hyresgäster och vill att de ska känna delaktighet i frågor som rör trygghet och trivsel. Skebo är en del av Allmännyttan och vi vill vara Skellefteås ledande samhällsbyggare där vi bidrar till bostadsförsörjning och stärker Skellefteås konkurrenskraft.

  Dina arbetsuppgifter
  I rollen som Uthyrare kommer du att arbeta med hela uthyrningsprocessen av våra objekt. Det är högt tempo, positiv anda och det händer mycket i Skellefteå och i bolaget med många nyproduktioner de närmaste åren. Arbetsuppgifterna är knutna till Bobutiken i form av kundservice, felanmälan och uthyrningsfrågor. Du kommer även ha ett tätt samarbete med dina kollegor i övriga delar av organisationen för att tillsammans hitta lösningar på situationer som kan uppstå i kontakten med våra hyresgäster.

  Vi söker en driven och kunnig person som trivs med personliga möten och som vill fortsätta utveckla uthyrningen av våra fastigheter. Det blir din uppgift att uppfylla vår strävan att få nöjda hyresgäster och en effektiv uthyrningsprocess. Du har tät kontakt med våra hyresgäster och bostadssökanden genom telefon, e-post och besök, vilket ställer stora krav på servicekänsla och en positiv inställning. Du är ett av företagets ansikten utåt och en viktig ambassadör för vårt varumärke.

  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
  • Hantera hyresavtal för bostäder, p-platser, garage, förråd mm
  • Kontraktsskrivning, uppsägningar, nyckelhantering samt utlämning
  • Hantera bostadskön
  • Sköta hyresgästkommunikation och information

  Din profil
  Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du engagerad, strukturerad, noggrann och kommunikativ. Du är dessutom en person som verkligen tycker om att ha kontakt med människor och har en förmåga att skapa goda relationer. För att du ska trivas i rollen och företaget är det viktigt att du gillar förändring samt att ta egna initiativ.

  Du har tidigare erfarenheter inom administration och kundservice. Det är meriterande om du har god förståelse för juridiska processer samt kunskaper i hyreslagen.

  Utöver detta ser vi att du:

  – Behärskar det svenska språket i tal och skrift. Fler språk är meriterande.
  – Goda datakunskaper med vana att arbeta i datorstödd miljö.

  Tjänsten är en tillsvidareanställning med Placeringsort Skellefteå.

  Ansökan
  I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Nilsson via tfn: 0733-51 27 73. Vi arbetar löpande med denna rekrytering, så ansök snarast möjligt via www.clockworkpersonal.se, dock senast den 6 februari.

   

  Visa hela nyheten
 • Nu inleds största exploateringen i centrala Skellefteå på 100 år

  2022-01-17 Skebo och Skellefteå Industrihus inleder nu den till ytan största exploateringen i Skellefteås centrala delar på 100 år. Det handlar om området längs Södra Järnvägsgatan, från Lasarettsvägen och mot E4, där bolagen också äger majoriteten av de fastigheterna.

  – Det ska vara levande, mångfacetterat och i absolut framkant när det handlar om hållbarhet och arkitektur. Med tanke på de många typer av verksamheter som kommer att finnas längs sträckningen, från bostadshus och affärslokaler till resecentrum och kulturhus så kommer det att bli en viktig del av framtidens Skellefteå, säger Petter Westerlund, fastighetschef på Skebo.

  Ett samarbete har inletts med Skellefteå kommuns planavdelning och Trafikverket där fyra arkitektkontor i slutet av februari kommer att lämna sina förslag på hur området skulle kunna utvecklas.

  Utvecklingen av området kommer att vara mycket påtaglig och innefattar hela området mellan Norra och Södra Järnvägsgatan, mellan Lasarettsvägen och E4.
  – Den har nästan varit lite bortglömt trots att det är så centralt beläget. Det kommer att förändras de kommande åren och i takt med att Skellefteå växer.

  Byggandet i området ska vara färdigt 2030, då trafiken på Norrbotniabanan också ska vara igång i södergående riktning. För att detaljplanering och byggandet ska hinnas med intensifieras nu arbetet.
  – Vi tror att byggtiden kommer sträcka sig över fem års tid med ett flertal nya byggnader längs gatan Det är en extremt komplex fastighet att exploatera. Förutom själva produktionen står vi inför stora utmaningar i att bibehålla funktioner för närliggande fastigheter samt trafikflödet både via väg och järnväg under hela projekttiden, säger Staffan Hansson, affärsutvecklare på Skebo och Skellefteå Industrihus. Han fortsätter:

  – Därför har vi också inlett dialogerna med Trafikverket, Planavdelningen samt Mark- och exploatering på Skellefteå kommun. Det är viktigt att vi går i rätt takt i detta så att omställningen sker på ett klokt och hållbart sätt, förklarar Petter Westerlund

  Visa hela nyheten
 • Stängt i Bobutiken på grund av personalbrist

  2022-01-17 På grund av sjukdom i personalgruppen håller Bobutiken stängt för drop-in besök denna vecka. Detta kan även medföra längre svarstider om du försöker nå oss via telefon och mejl. Vi ber om ursäkt för eventuella problem som detta kan medföra. Vi besvarar samtal och mejl så fort vi kan.

  Läs mer om hur du kan nå oss här.

  Visa hela nyheten