Nyheter

 • Skebo i bytesaffär - öppnar för fler centrala bostäder

  2020-10-20 Skebo och Dahlgrens Invest har för avsikt att genomföra en bytesaffär av fastigheter i centrala Skellefteå. Enligt förslaget förvärvas del av kvarteret Kapella av Skebo, medan fastigheten Ringduvan 8 inklusive Blomstergårdarna säljs till Dahlgrens.

  - Det här kommer att skapa förutsättningar för fler bostäder i Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

  Det planerade förvärvet avser fastigheterna Kapella 15 och Kapella 1 där Friskis & Svettis samt Karamelltåget i dag har sina verksamheter, samt ett flerfamiljshus som inrymmer sex lägenheter. Friskis & Svettis lokaler berörs inte av några förändringar utifrån den planerade affären i det här läget.

  Kapellafastigheterna omfattas dels av en färdig detaljplan som är godkänd för cirka 120 lägenheter, men även av ett framtaget planprogram som ska bli en detaljplan för nya lägenheter.
  – Att det är möjligt att snabbt inleda ett bostadsbygge är särskilt intressant för oss. Vi vet att efterfrågan på nyproducerade lägenheter är stor och erfarenheten är att vi hyr ut det vi bygger på en gång. Tack vare Northvolt och de kringeffekter det ger så är det centralt att vi som en stor aktör på Skellefteås fastighetsmarknad tar ansvaret att skapa möjligheter för fler boenden, säger Åsa Andersson.

  Den planerade affären möjliggörs av att Skebo avser sälja fastigheten Ringduvan 8, med en nyare byggnad från 2014, samt Blomstergårdarna, byggda 1962, som båda angränsar till Nordanåområdet. Totalt handlar det om 90 lägenheter som övertas av familjeföretaget Dahlgrens Invest AB.
  – Poängen med hela bytesaffären är att vi hittat en givande lösning för alla parter och även Skellefteås hårt ansträngda bostadsmarknad. Skebo får en fastighet där det går att bygga och vi får en fastighet som vi kan förvalta långsiktigt. Alla är vinnare på den här lösningen och vi ser positivt på affären, säger Kenneth Dahlgren.

  Tillsammans med sin bror Håkan är de tredje generationen av ägare till Dahlgrens Cementgjuteri och Byggbetong John Dahlgren, som ingår i samma koncern som Dahlgrens Invest AB.
  – Det skulle kännas väldigt bra att lämna över Kapellafastigheterna till Skebo som har en plan för hur bostadsbyggandet kan ta fart i Skellefteå nu när det är brist på bostäder. Vi känner inte att det ligger i vår huvudsakliga syssla att agera byggherre. Vår kärnverksamhet är mer att förvalta och utveckla fastigheter och inte minst producera betong och betongvaror som är den tongivande delen i vår koncern, säger Håkan Dahlgren.

  Affären förutsätter ett godkännande av styrelsen i Dahlgrens Invest AB.

   

  Visa hela nyheten
 • Skebo i topp bland Sveriges hyresvärdar

  2020-10-08 I en stor enkätundersökning som gjorts på uppdrag av Hyresgästföreningen visar det sig att Skebo har Sveriges tredje nöjdaste hyresgäster. 58 000 tusen hyresgäster deltog och svarade på frågor om bland annat underhåll, information, trygghet, bemötande, inflytande, tvättstuga, närmiljö och service.

  Läs Norrans artikel och intervju med vår kund- och marknadschef samt mer intressanta fakta om undersökningen på Hem&Hyras hemsida, se länkar nedan.

  Norran: https://norran.se/artikel/7rkyqnmj

  Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/norrlands-vardar-far-bottenbetyg-men-det-finns-undantag/

   

   

  Visa hela nyheten
 • Leveransproblem av vitvaror på grund av covid-19

  2020-10-08 På grund av rådande omständigheter i samband med coronaviruset har vår vitvaruleverantör problem att leverera vitvaror till oss som normalt. Vi får räkna med en del försenade leveranser som i förlängningen kan påverka dig som hyresgäst. Vi kommer att göra det vi kan för att lösa de problem som kan uppstå på grund av detta.
  Visa hela nyheten