Nyheter

 • Registrera dig och behåll köpoängen för Skebos sålda lägenheter

  2021-04-06 Skebo har sålt ett antal fastigheter i vårt bestånd och för sökande som stått i kö för dessa lägenheter finns det nu möjlighet att få sina köpoäng kopierade till den nya hyresvärden.

  Morö Backe

  Den 9 november 2020 tecknade Skebo avtal med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) om övertagande av Skebos samtliga lägenheter på Morö Backe. SBB tog över driften den 1 april 2021.

  I samband med detta erbjuds sökande som fanns registrerade i Skebos bostadskö och lämnat intresse för lägenheter på Morö Backe per den 2020-11-09, att få sina köpoäng kopierade från Skebo till SBB:s kö.

  SBB:s bostadsuthyrning och kö hanteras på den rikstäckande marknadsplatsen HomeQ. För att behålla köpoängen behöver du registrera dig på HomeQ senast 30 juni 2021.

  De kopierade köpoängen kan sedan användas för att söka bostad på samtliga orter i Sverige där SBB har hyreslägenheter, inklusive Morö Backe och SBB:s nyproduktioner i Skellefteå.

  Kvarteret Ringduvan 8

  Skebo och Dahlgrens Fastigheter har genomfört en bytesaffär där Skebo förvärvat del av kvarteret Kapella och sålt fastigheten Ringduvan 8. Ringduvan 8 avser Ringduvan, adress Storgatan 20 A-D samt Blomstergårdarna, adress S Lasarettsvägen 3-5 (+55-lägenheter). Dahlgrens Fastigheter tog över driften den 1 april 2021.

  Dahlgrens Fastigheters bostadsuthyrning och kö hanteras av Riksbyggen. Dahlgrens erbjuder de som är hyresgäster i kvarteret Ringduvan 8, och som stått i Skebos kö för lägenheter på området, möjlighet att få sina köpoäng kopierade från Skebo.

  För att behålla sina köpoäng behöver man registrera sig på Riksbyggens hemsida senast den 30 juni 2021. De kopierade köpoängen kan endast användas för byte av bostad inom kvarteret.

   

  Visa hela nyheten
 • Vi söker ny medarbetare

  2021-04-06 Vi söker en engagerad bostadskonsulent som kommer att ha en viktig roll i organisationen. I rollen som bostadskonsulent ingår du i ett team på 7 personer som jobbar i vår Bobutik med uthyrning och kundservice.

  Om Skelleftebostäder (Skebo)
  Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag och vi ligger i Sverigetopp vad gäller kundnöjdhet vilket vi självklart är väldigt stolta över. Vi lägger stort fokus på goda och nära relationer till våra hyresgäster och vill att de ska känna delaktighet i frågor som rör trygghet och trivsel. Skebo är en del av Allmännyttan och vi vill vara Skellefteås ledande samhällsbyggare där vi bidrar till bostadsförsörjning och stärker Skellefteås konkurrenskraft.

  Dina arbetsuppgifter
  Rollen som bostadskonsulent innebär att du får ett varierat arbete där du delar din tid mellan uppsökande arbete samt administrativt arbete på kontoret. Du kommer att jobba med bosocialt arbete såsom hantering av störningsärenden och förebyggande vräkningsarbete samt vara kontaktperson gentemot socialförvaltningen. Många ärenden kommer hanteras i samarbete med till exempel kommunen, tingsrätten och inkassobolag. Dina arbetsuppgifter kommer också vara knutna till Bobutiken i form av kundservice, felanmälan och uthyrningsfrågor. Du kommer ha ett tätt samarbete med dina kollegor i övriga delar av organisationen för att tillsammans hitta lösningar på situationer som kan uppstå i kontakten med våra hyresgäster. Skebo erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete där du som bostadskonsulent har en kontinuerlig kontakt med hyresgäster, kollegor och myndigheter avseende hyresärenden.

  Din profil
  Vi söker dig som har erfarenhet av liknande tjänst. Det är ett arbete som passar dig som är engagerad, strukturerad, noggrann och kommunikativ. Du är dessutom en person som verkligen tycker om att ha kontakt med människor och har en förmåga att skapa goda relationer. Kunskaper i hyresjuridik och annan lagstiftning som berör verksamheten är en fördel. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. 

  Utöver detta ser vi att du:
  – Har körkort för personbil
  – Behärskar det svenska språket i tal och skrift. Fler språk är meriterande.
  – Goda datakunskaper med vana att arbeta i datorstödd miljö
  – Har någon form av erfarenhet med socialt arbete (socialtjänst eller liknande).

  Placering/Anställning
  Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Skellefteå.

  Vill du veta mer?
  I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Nilsson via tfn: 0733-51 27 73. Vi arbetar löpande med denna rekrytering, så ansök snarast möjligt via www.clockworkpersonal.se, dock senast den 25 april.

  Så ansöker du
  Klicka på denna länk för att göra din ansökan

   

   

  Visa hela nyheten
 • Öppettider i påsk

  2021-03-30 Vi på Skebo önskar dig som hyresgäst och bostadssökande Glad påsk och vill samtidigt passa på att informera om våra öppettider under påskhelgen.

  Så här ser våra öppettider ut under påsken:

  • Skärtorsdag 1 april – öppet fram till klockan 13.00 (endast för bokade besök samt för telefon).
  • Långfredag 2 april – stängt
  • Annandag påsk 5 april – stängt

  Vi vill påminna om att du kan göra felanmälan och andra ärenden här på hemsidan via mina sidor. Har du en akut felanmälan eller störningsärende som inte kan vänta till tisdag den 6 april, når du vår beredskapsgrupp via telefon 0910-73 65 00.

  Visa hela nyheten