Nyheter

 • Information angående TV4-kanalerna och C More

  2019-12-11 Avtalet mellan Com Hem och TV4:s ägare Telia, som reglerar TV4-kanalerna och C More har upphört att gälla och därför har Com Hem ersatt dessa kanaler med annat utbud tillsvidare. Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med Telia så snart som möjligt.

  Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med Telia så snart som möjligt.
  Det är Com Hem som sköter förhandlingarna med Telia, och inget som vi fastighetsägare i nuläget kan påverka. Vi inväntar en överenskommelse mellan Com Hem och Telia.

  För dig som köpt individuella digital-tv-abonnemang kommer ni få mejl och sms angående ersättningskanaler eller annan kompensation.

  Följ de senaste uppdateringarna om förhandlingen på www.comhem.se/aktuellt

  Visa hela nyheten
 • Brandvarnardagen 1 december - testa din brandvarnare

  2019-11-28 Söndag den 1 december är det den årliga Brandvarnardagen och vi hoppas att du passar på att testa din brandvarnare inför årets mest branddrabbade period. En av de viktigaste åtgärderna för att minska antalet bostadsbränder oavsett orsak är att se till att ha en fungerande brandvarnare hemma.

  Testa din brandvarnare genom att hålla inne testknappen i några sekunder tills det tjuter. Tjuter det till fungerar den som den ska, men låter det inget är det dags att byta batteri. Om du har bytt batteri och den ändå inte fungerar bör du snarast kontakta din bovärd via felanmälan så ordnar vi en ny brandvarnare till dig.

  Saknar du brandvarnare i din bostad?

  Alla våra lägenheter ska vara utrustade med brandvarnare. Är du hyresgäst hos oss och saknar brandvarnare, gör en felanmälan via Mina sidor eller kontakta felanmälan på tel. 0910-73 65 00, tryck 1, så fixar vi en åt dig.

  Testa din brandvarnare regelbundet

  Testa din brandvarnare några gånger per år. Särskilt viktigt är det efter att du varit bortrest, då brandvarnaren kan ha indikerat att batteriet är slut medan du varit borta.

  SMS-påminnelse

  För att fler ska ha fungerande brandvarnare hemma har nätverket Aktiv mot brand tagit fram en gratis SMS-tjänst som påminner om att testa sin brandvarnare. På www.skyddadigmotbrand.se kan man enkelt registrera sig själv och andra för att få SMS-påminnelser om att testa sin brandvarnare.

  Visa hela nyheten
 • En köpoäng gav hyreskontrakt på Strömsör

  2019-11-04 När vi nu släpper etapp två på Strömsör kan vi konstatera att nästan alla lägenheter i etapp ett redan är uthyrda. Vi bjuder även på några intressanta fakta om uthyrningen hittills. Till exempel har endast en köpoäng hos Skebo räckt för ett hyreskontrakt i etapp ett.

  Efter att de 57 första Skebolägenheterna på Strömsör släpptes för intresseanmälan den 27 augusti, och sedan låg ute i två veckor, var måndag den 4 november alla lägenheter utom två uthyrda. Det är två treor som för närvarande inte hyrts ut. Alla 37 tvåor och den enda fyran är uthyrda. 17 av totalt 19 treor är uthyrda.

  Övriga intressanta fakta från uthyrningen av etapp ett:

  • Som mest hade 142 personer gjort intresseanmälan för en och samma lägenhet, en tvåa.
  • Den hyresgäst i etapp ett som fick en lägenhet med flest köpoäng hade samlat ihop 3 800 poäng. Den med lägst köpoäng hade endast en poäng, vilket är lika med att bara stå i kö en dag i Skebos bostadskö.
  • 38 procent av hyresgästerna flyttar till Strömsör från en hyresrätt hos ett annat bostadsföretag. Några flyttar även från en annan Skebo-lägenhet.
  • Endast två hyresgäster flyttar från villa.
  • Sex hyresgäster flyttar till Strömsör från annan ort. De kommer från både norra och södra Sverige.
  • Den yngsta som flyttar in är 19 år. Den äldsta är 80 år. 48 procent av de som flyttar in är 90-talister. 18 procent är födda på 80-talet. I övrigt är födelseåren utspridda från 20- till 70-talet.

  Nu finns möjligheten att göra intresseanmälan för etapp två. Du är dessutom välkommen på Öppet Hus på Strömsör tisdag den 12 november kl. 15-18. Vi visar då några av de tillgängliga lägenheterna i etapp två.

  Ta chansen att skaffa ett unikt boende i nyproducerade lägenheter i en central och älvsnära miljö!

  Läs mer här: https://www.skebo.se/artikel/stromsor

  Visa hela nyheten