Nyheter

 • Ändrade öppettider

  2020-06-02 Fredag den 5 juni, dag före röd dag, håller vi öppet till kl. 13.00. Du kan göra felanmälan via vår hemsida. Har du en akut felanmälan ring telefon 0910-73 65 00. Vi önskar alla en trevlig nationaldag och välkommen åter måndag 8 juni.
  Visa hela nyheten
 • Skebos bostadsgaranti en trygghet för studenterna

  2020-05-26 Nya yrkesutbildningar är på gång till Skellefteå - i höst startar inte mindre än åtta nya utbildningar. Tack vare Skebos unika bostadsgaranti kommer alla studenter som önskar att erbjudas boende. - Boendet är såklart jätteviktigt både för studenterna och för att Skellefteå ska fortsätta vara en attraktiv studieort, säger Ida Lindh, strategiskt ansvarig för Campus Skellefteå.

  Med ännu fler studenter på Campus Skellefteå är det naturligt att trycket ökar för den enskilde studenten att hitta studentboende. Eftersom Skebo erbjuder bostadsgaranti kan studenterna som väljer Skellefteå känna sig trygga i att boendesituationen löser sig, trots en ansträngd boendemarknad.

  Skebo har nu öppnat bokningsmöjligheterna för studentrum för de som ska studera i Skellefteå i höst. 
  – Med så många nya spelutbildningar och även inom den nya industrin ser vi framför oss att det blir kraftigt många fler studenter till hösten. Där är Skebo en viktig medspelare när det kommer till att underlätta för studenterna och göra Skellefteå till ett tilltalande alternativ för studenter från hela Sverige. Bostadsgarantin är ett av flera starka konkurrensmedel som gör Skellefteå attraktivt, säger Ida Lindh.

  Nio av tio får jobb 
  Yrkeshögskolans utbildningar drivs i nära samarbete med arbetslivet i Skellefteå och hela nio av tio får jobb efter slutförd examen. Följande utbildningar är nya från hösten 2020:

  • Creative Product manager/Projektledare digitala upplevelser, Arctic Game Lab
  • Futuregames; Utvecklare mobila plattformar, Arctic Game Lab
  • Interaktionsdesigner; Mobila plattformar och integrationspedagog, Arctic Game Lab
  • Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet
  • Produktionstekniker Automatiserade tillverkningsprocesser
  • Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning
  • VFX-artist: 3D-visualisering och digital compositing
  • Hovslagare

  Behovet av personal med rätt kompetens är stort i Skellefteå som en expansiv kommun och kommer växa kraftigt närmaste åren.
  – Vi står inför enorma behov och vi bedömer att det här är början på något större. Nu blev det full pott för Skellefteå med åtta nya utbildningar mot branscher som har stor framtidspotential, säger Ida Lindh.

  Läs mer om vilka studentboenden som finns lediga.

  Läs mer om bostadsgarantin.

   

  Visa hela nyheten
 • Skebo förvärvar 500 nya lägenheter

  2020-05-25 Skebo förvärvar tre kvarter med totalt 500 lägenheter. Det gäller fastigheter i kvarteren Frigg, Balder samt Lejongapet på Getberget i centrala Skellefteå. Köpesumman är cirka 900 miljoner kronor.

  – Skellefteå expanderar och det här förvärvet är ett krafttag från Skebos sida. Som ledande samhällsbyggare vill vi fortsätta att ligga i framkant med att utveckla Skellefteås bostadsförsörjning, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

  Målsättningen är att all inflyttning ska vara gjord senast 2024. Lägenheterna kommer att erbjudas till Skebos bostadskö.
  – Det är en satsning som ger ett fint tillskott av bostäder i Skellefteå. Vi kommer samtidigt att fortsätta bygga ännu fler bostäder på olika områden för att möta den stora efterfrågan som finns på hyresrätter i och med Northvolts etablering och andra etableringar, säger Skebos vd Åsa Andersson.

  Attraktiva områden

  Köpeskillingen är cirka 900 miljoner och erläggs när hyresgästerna från Skebos bostadskö kan flytta in. Säljare är Lindbäcks Fastigheter AB.
  – Vi får anledning att återkomma med fördjupad information under senhösten. Det här är en stor bostadssatsning som ligger i tiden. Nya lägenheter, byggda i trä, tillförs på attraktiva områden, säger Åsa Andersson.
  Skebo och Lindbäcks har tecknat avtal och affären genomförs under förutsättning att Lindbäcks styrelse och Skellefteås kommunfullmäktige godkänner den.


  För ytterligare information, kontakta:

  Åsa Andersson, vd Skebo, 0910–73 65 01
  Harriet Classon, styrelseordförande Skebo, 070–626 74 60

  Visa hela nyheten