Nyheter

 • Lägenhetssläpp i Lilla Nipan

  2017-11-16 Skebo öppnar ett av sina stora byggprojekt i centrala Skellefteå. Tisdag den 21 november släpps de 52 lägenheterna i Lilla Nipan för bokning.

  Lilla Nipan består av två huskroppar belägna vid Parkbrons södra fäste på adresserna Bockholmsvägen 1A och 1B.
  – Läget är mycket tilltalande med närheten till älven, centrum och Campus, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.

  Ettor och tvåor

  Det blir totalt 52 nya lägenheter i Lilla Nipan, 26 lägenheter i vardera trevåningshus. Alla lägenheter förses med balkong.
  – Det känns positivt att vi kan erbjuda nya lägenheter till bostadsmarknaden i framtidens Skellefteå, säger Anna Ersson.
  Fördelningen av lägenheter blir 30 ettor på 28 kvadratmeter och 22 tvåor på 45 kvadratmeter.
  – Vi upplever en stor efterfrågan på mindre lägenheter. Genom Lilla Nipan kan vi möta önskemål från både befintliga och blivande hyresgäster, säger Anna Ersson.
  26 av lägenheterna öronmärks som ungdomsbostäder för personer mellan 18 och 25 år.
  – Ungdomar är en viktig målgrupp för oss. Här kan vi hjälpa unga som söker sitt första boende ut på bostadsmarknaden. Men alla ska känna sig välkomna i Lilla Nipan och vi ser framför oss blandade åldrar hos dem som kommer att flytta in i Lilla Nipan, säger Anna Ersson.

   

  Öppet hus

  Möjligheten att boka lägenheter i Lilla Nipan öppnas tisdag den 21 november, samma dag som Skebo bjuder in till Öppet hus med visning av lägenhetstyperna. Alla intresserade hälsas då välkomna till Bockholmsvägen 1B i Skellefteå klockan 11.00–18.00.

  Bokning och fördelning av lägenhet

  Lägenhetsbokningen är öppen i två veckor på Skebos hemsida.
  OBS! Lägenheterna i Lilla Nipan söks på vår hemsida under ett nytt marknadsområde: Centrum Södra. Du kan klicka i detta nya marknadsområde när du gör en sökning bland våra lediga bostäder på hemsidan under fliken Sök ledigt. Ett tips är att du även går in på din intresseanmälan och lägger till område Centrum Södra.
  Då syns lägenheterna under dina matchande objekt och du som prenumererar på lägenheter som passar dina önskemål får då också prenumeration på lediga lägenheter för detta område.

  Fördelningen av lägenheterna sker sedan utifrån köpoäng i Skebos bostadskö. Inflyttning i Lilla Nipan sker till våren – den 1 april i ett hus och den 1 maj i det andra huset.

  För att se bilder, ritningar och gå en 3D-rundvandring på Lilla Nipan, klicka här.

   

   

   

   

   

  Visa hela nyheten
 • Nyöppning för vårdcentralen i Kåge

  2017-11-15 Vårdcentralen i Kåge öppnar igen i Skebos lokaler. För ett antal år sedan flyttade hälsocentralen i Kåge till Morö Backe. Idag har behovet ökat och hälsocentralen flyttar till Kåge igen i Skebos lokaler.

  Lokalerna är desamma som när vårdcentralen flyttade ut, men det har gjorts en översyn av lokalens belysning och larm samt en allmän uppfräschning.
  – Vi har uppdaterat lokalerna till den moderna och produktionsmässiga standard hälsocentralen behöver, säger Per Andersson, projektledare på Skebo.
  Inflyttningen sker i etapper. Slutmålet är att hälsocentralen ska vara fullständigt på plats i mitten av december. Hälsocentralen kommer också att ta emot akutfall med ambulansmottagning.

  Visa hela nyheten
 • Renovering klar på Hägglundsgatan

  2017-11-14 Skebo har genomfört en omfattande renovering i lägenheterna på Hägglundsgatan i Skellefteå. Från mars till oktober i år har Skebo arbetat med att byta stammar och ventilation i lägenheterna på Hägglundsgatan.

  Lägenheterna är byggda på 1950-talet och har haft problem med radon.
  – Många hyresgäster har haft problem med läckande avlopp. Nu får de bra luft genom utbytt ventilation i alla lägenheter. Köken har också bytts till helt nya med anledning av stambytena, och alla tvåor och större har fått diskmaskin, berättar Tomas Lindfors, projektledare på Skebo.

   

  Visa hela nyheten