Nyheter

 • Semestrar du i Skellefteå i sommar?

  2021-06-30 I vår sommarserie ger vi tips på lokala utflyktsmål i, och i närheten av Skellefteå. Återupptäck gamla pärlor, eller hitta ett nytt smultronställe!

  Fiska i någon av älvarna, upptäck en ny strand, hitta bästa fikat eller höj pulsen med någon fartfylld aktivitet. Utbudet är stort, välj det som passar dig! Se tips på utflyktsmål via länken här nedan.

  Sommar i Skellefteå

  Visa hela nyheten
 • Våra öppettider i midsommar

  2021-06-22 Midsommarafton, fredag den 25 juni, har Skebo stängt. Du kan alltid göra felanmälan via vår hemsida. Har du en akut felanmälan eller ett störningsärende ring telefon 0910-73 65 00. Glad midsommar!
  Visa hela nyheten
 • Ursäkta röran - vi bygger nytt

  2021-05-20 Bygget av den andra etappen på kvarteret Nipan i centrala Skellefteå fortlöper enligt plan. Hösten 2022 kommer två hus med nyproducerade lägenheter att stå klara. - Skellefteå är i stort behov av fler bostäder och det känns positivt att vi här kan bidra med 74 nya hyresrätter, säger Skebos projektledare Per Andersson.

  Så sent som 2018 kunde Skebo välkomna hyresgästerna till 52 nyproducerade lägenheter på Nipans första etapp. Nu pågår bygget av etapp två där ytterligare 74 nyproducerade hyresrätter blir till på Bockholmsvägen, mellan Parkbrons södra fäste och Campusområdet.

  – Allt flyter på bra och inom kort påbörjas gjutning av plattor och väggar. Pålningen tog längre tid än beräknat, men det kommer inte att försena inflyttningen, säger Per Andersson.

  Etapp två kommer innehålla lägenheter på mellan ett och tre rum och kök, med ytor från 28 kvadratmeter till 74 kvadratmeter.
  – Det älvsnära läget blir fantastiskt och lägenheterna kommer att hålla bra standard där allt är nytt och fräscht. Vi har även lagt fokus på tillgänglighet och smarta planlösningar i både bostäder och allmänna utrymmen som entréer, trapphus och tvättstuga, säger Per Andersson.

  Vid bygget kommer enbart grön betong att användas.
  – Vi försöker alltid hitta vägar att minska klimatpåverkan i vår nyproduktion, och i den gröna betongen ersätts cement av annat material vilket ger ett minskat koldioxidutsläpp, säger Per Andersson.

  Våren 2022 släpps lägenheterna och de kan då bokas via Skebos hemsida. De kommer att fördelas utifrån köpoäng i Skebos bostadskö och inflyttning sker under hösten 2022.

  Fakta Nipan etapp 2

  Omfattar två hus med totalt 74 hyresrätter.

  Antal rum: Ettor, tvåor och treor med kök.

  Storlek: Från 28 kvadratmeter till 74 kvadratmeter.

  Släpps för bokning: Våren 2022. Lägenheterna fördelas utifrån köpoäng i Skebos bostadskö.

  Inflyttning: Hösten 2022.

  Parkeringsplatser kommer finnas i anslutning till fastigheten.

   

  Visa hela nyheten