Nyheter

 • Påsktider

  2019-04-17 Vi på Skebo önskar dig som hyresgäst och bostadssökande Glad påsk och vill samtidigt passa på att informera om våra öppettider under påsken.

  Så här ser våra öppettider ut under påsken:

  • Skärtorsdag 18 april – öppet till klockan 13.00
  • Långfredag – stängt
  • Annandag påsk – stängt
  • Tisdag 23 april – öppet som vanligt

  Vid akuta fel som inte kan vänta till tisdag 23 april, ring telefon 0910-73 65 00.

  Glad Påsk!

  Visa hela nyheten
 • Inredningsstylisten tipsar

  2019-03-13 Skebo gör en satsning på ökad hemtrivsel i år. - Vi ser en ökad trend i att hyresgästerna lägger allt mer engagemang i sina hem. Vi hoppas att satsningen inspirerar och bidrar till hemtrivseln, säger Anna Ersson, marknadschef Skebo.

  Inredningsstylisten Linda Marklund från Älvsbacka Inrederi kommer att ge sina bästa råd kring hur hyresgäster kan göra boendet personligt och trivsamt, och samtidigt inspirera även andra inredningsintresserade. Välkommen hem-satsningen lanseras i fem delar. Linda Marklund delar där med sig av användbara råd om trender, idéer och möjligheter som kan skänka inspiration.

  Dessa teman kommer under våren:
  • Helt uppåt väggarna – så hittar du rätt färger och tapeter.
  • Formidabel – så möblerar du med färg och form.
  • Varde ljus – så här bör du tänka när du väljer belysning.
  • Grönt är skönt – så höjer du känslan med växter.
  • Lev ut – enkla tips för att få till balkongmyset.

  – Svenskarnas inredningsintresse ökar hela tiden. Givetvis känns det kul för många att få sätta sin egen prägel på interiören. Jag tror också att det kan finnas en osäkerhet kring hur mycket vi kan ändra i hyreslägenheter och där kan vi tydliggöra möjligheter, säger Linda Marklund.
  Alla fem ämnen släpps del för del under våren både på Skebos Facebooksida, här på webben och i våra andra kanaler.

  – Tanken är att visa alla möjligheter som finns kring det egna boendet så att fler vågar göra hemmet till sitt eget, säger Anna Ersson.

  Läs om våra inredningstips här. Trevlig läsning. Och du, välkommen hem!

   

   

   

   

   

  Visa hela nyheten
 • Klimatsatsning i Burträsk

  2019-03-12 Kraftigt lägre elförbrukning och koldioxidutsläpp och en bättre inomhusmiljö med höjd komfort för hyresgästerna. Det blir resultatet av Skebos klimatsmarta satsning på Burträskgårdarna.

  I november i fjol gick Skebo med i Allmännyttans branschorganisation Sabos klimatinitiativ, som uppmuntrar allmännyttiga bostadsföretag i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen. Initiativet har två övergripande mål; en fossilfri allmännytta senast år 2030 och 30 procents lägre energianvändning till 2030 räknat från år 2007.
  Skebo inledde i mitten av februari sitt första projekt inom initiativet.
  – På Burträskgårdarna byter vi ut tolv ventilationsaggregat och sätter in tre värmepumpar, som återvinner 75–85 procent av frånluften och skickar den tillbaka in i vårt värmesystem igen, säger Skebos projektledare Per Andersson.

  ”Ordentlig återvinning”

  Burträskgårdarna är ett stort område som inrymmer bland annat lägenheter, apotek, vårdcentral, tandläkare och vård- och omsorgsboende.
  – Bara vissa delar av huset har varit fullt utbyggt för fjärrvärme. Nu kopplar vi upp alla husen, vilket innebär en bättre drift. Åtgärderna kommer sammantaget att spara väldigt mycket energi, säger Per Andersson.
  Hur mycket energi kommer ni spara?
  – Vi räknar på en minskad elförbrukning med 1 100 000 kilowatt och ett minskat koldioxidutsläpp med 127 ton per år. Dessutom får de boende en bättre inomhusmiljö.
  En ton koldioxidutsläpp motsvarar ungefär en flygresa på cirka 4 500 kilometer, en sträcka mellan Stockholm och Genève. Den årliga besparingen på Burträskgårdarna är lika med 127 sådana flygresor.

  Klart i höst

  Alla åtgärder beräknas vara klara vid månadsskiftet september–oktober i år.
  – Då ska allt vara utbytt och fungera, säger Per Andersson.
  Satsningen som görs på Burträskgårdarna är omfattande. Budgeten ligger på cirka tolv miljoner kronor men Skebo ser det som en ekonomiskt hållbar investering över tid.
  Har Skebo andra projekt inom klimatsatsningen på gång?
  – Vi är precis i startgroparna av klimatinitiativet och kommer kunna berätta mer senare om vilka satsningar vi ska göra. En stor miljönytta är om vi kan få våra boenden att engagera sig. Ett första steg är att sortera sina sopor rätt.

  Visa hela nyheten