Nyheter

 • Vi fortsätter med tidsbokade besök för riktigt bra, personlig service

  2021-09-28 De tidsbokade besöken på vårt kontor på Skeppargatan 8, som vi började med under pandemin, har varit uppskattade av våra besökare. Det är mer personligt, effektivt och dessutom slipper våra besökare väntetid. Vi kommer därför även fortsättningsvis i första hand erbjuda tidsbokade besök för att ge dig som kund bästa möjliga bemötande.

  Välkommen att ringa eller mejla oss för att boka tid för ett personligt besök.  Varje onsdag har vi även öppet för drop-in besök.

  Se kontaktuppgifter och öppettider här.

  Visa hela nyheten
 • Lisa vill ha effektivare och mer aktivt hållbarhetsarbete

  2021-09-22 Skebos nya hållbarhetssamordnare Lisa Nilsson vill hjälpa Skebo att bli ännu mer aktiva i arbetet med hållbarhet. - Skebo har en jättestor roll att spela, säger hon.

  Lisa Nilsson kommer ursprungligen från Västerås, men har bott i Skellefteå sedan 2006. Hon har tidigare jobbat som affärsutvecklare på företaget Coompanion, där hon främst fungerat som rådgivare för de som vill starta sociala företag.

  Att jobba med hållbarhet på Skebo ser hon som en stor möjlighet och ett naturligt steg vidare.

  – Dels tycker jag att Skebo är en väldigt attraktiv arbetsgivare. Sen befinner vi oss på en intressant plats i den samhällsomvandling som sker i Skellefteå just nu. Så man kan säga att tjänsten känns klockren för mig. Nu får jag nästa steg och faktiskt utföra i praktiken, säger hon.

  Arbetet som hållbarhetsamordnare innebär både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Den största utmaningen med jobbet tycker Lisa Nilsson är att hitta långsiktiga helhetslösningar för hållbarhet. Det kan handla om att uppdatera affärsplanen och företagets målstyrning. Men Skebos hyresgäster kommer också att märka av att det nu finns en ny hållbarhetssamordnare på kortare sikt.

  – Det kommer bli ett större och mer aktivt arbete med hållbarhetsfrågorna. Det görs redan mycket. Vi har boråd, trygghetsvandringar och väldigt närvarande bovärdar som möter hyresgästerna i sin vardag. Min uppgift är att samordna insatserna och effektivisera. Kanske hitta nya saker som inte redan görs idag.

   Hon menar att Skebo har en stor roll att spela i Skellefteå.

  – Givet det antalet lägenheter och lokaler vi har, så har vi stora möjligheter att jobba med ekologisk hållbarhet och energianvändning. Men det finns även så många människor som berörs av att bo i lägenhet och allt vad det innebär. Med mycket grannar runtomkring, där man ska känna sig trygg och delaktig och känna en stolthet över sitt boende. Där har vi en enormt stor roll att spela, säger hon.

   

   

  Visa hela nyheten
 • Smidigt byte med Bostadsbytet

  2021-09-21 Bostadsbytet är en tjänst där du som hyresgäst får möjlighet att byta lägenhet inom beståndet.

  Ett bra första steg för den som är intresserad av att göra ett lägenhetsbyte är att gå in på fliken Bostadsbytet som finns under Mina sidor på Skebos webb. Där kan hyresgäster se och söka bland de bytesannonser andra har lagt in. Det går också att lägga in en egen annons via webben.

  När två hyresgäster som vill byta lägenhet har hittat varandra får parterna titta på varandras lägenheter och sedan göra en ansökan via en blankett.

  – Hittar man en intressant lägenhet så tar man kontakt med den personen. Båda parterna ska på egen hand visa varandra sina lägenheter. Vill man fullfölja bytet så fyller båda i blanketten, säger Sara Lundberg som är Skebos kundservicechef.

  För att göra ett lägenhetsbyte med en annan Skebohyresgäst krävs ett så kallat beaktansvärt skäl. Det kan till exempel vara att du som hyresgäst behöver större, mindre eller billigare lägenhet på grund av ändrade familjeförhållanden. Väsentligt ändrade ekonomiska förhållanden kan vara ett annat giltigt skäl.

  En annan grundförutsättning för att göra ett direktbyte av lägenhet är att du som hyresgäst ska ha haft ditt lägenhetskontrakt i minst ett års tid.

  Tjänsten är bra både för individen som får möjlighet att byta och för samhället i stort, menar Sara Lundberg.

  – Det underlättar flyttkedjor, att det inte stannar upp på bostadsmarknaden. Om man till exempel sitter i en för stor lägenhet, ska man enkelt kunna komma i kontakt med någon som kanske sitter i en för liten lägenhet. Det skapar ruljangs på hyresmarknaden. Vi vill att våra hyresgäster har en lägenhet som passar där de är i livet, säger hon.

  Om lägenhetsbytet godkänns tecknas nya kontrakt för de inblandade på berörda lägenheter och köpoängen nollställs.

   

   

  Visa hela nyheten