Nyheter

 • Öppettider i midsommar

  2022-06-22 Midsommarafton, fredag den 24 juni, har Skebo stängt. Du kan alltid göra felanmälan via vår hemsida. Har du en akut felanmälan eller ett störningsärende som inte kan vänta, ring telefon 0910-73 65 00. Glad midsommar!
  Visa hela nyheten
 • Så många sökte lägenhet i Nipan 2

  2022-06-16 Intresset för att bo i nybyggda Nipan 2 på Sörböle var som väntat stort. De två husen blev snabbt uppbokade och i höst flyttar de första hyresgästerna in.

  – Det är alltid lika roligt att berätta för en hyresgäst att de fått sig en lägenhet och att det är dags för kontraktsskrivning, säger Sara Lundberg, kundservicechef.
  Det var treorna som drog störst intresse. Som mest var det 89 personer som tecknade sig för en trea och som lägst 76 personer.
  Fördelningen av lägenheterna skedde utifrån köpoäng i Skebos bostadskö, man får en poäng per dag. Det gick att boka hela tio lägenheter i ett svep rangordnat efter den som man helst av allt önskar, som nummer ett och ner till ens tionde önskemål.
  – De 20 personer med flest köpoäng fick ett erbjudande att ta ställning till, många sade ja till allt de fick erbjudande om och ville verkligen bo där, säger Sara.

  Vad har du fått för reaktioner?
  – De blir glada och är supertaggade och gillar läget, många uppskattar helt plötsligt en balkong i norrläge eftersom älven ligger där och man längtar efter det älvsnära, säger Sara.
  Det blir en blandning av människor som flyttar in – några hemvändare, några inflyttare från andra delar av Sverige, många flyttar till sin första lägenhet och in i en ungdomslägenhet medan andra byter inom Skebo.
  – Vi har fått mycket positiv respons från alla att det är en rökfri fastighet, säger Sara.
  Innan midsommar hoppas hon vara klar med alla hyreskontrakt.
  Det är inflyttning i första huset, på Bockholmsvägen 3, den 1 oktober. Bockholmsvägen 5 har inflyttning 1 november och alla bottenvåningar, oavsett fastighet, är planerat till 1 december.

   

  Visa hela nyheten
 • Tävling: var med och bestäm om 100 000 kr

  2022-06-16 Trivsel och gemenskap är viktigt i våra områden. Nu lanserar vi en tävling där vinnande bidrag får 100 000 kronor som ska gå till något alldeles extra för hyresgästerna - och kanske blir det just där du bor. Ta chansen att lämna in bidrag och rösta!

  Varje år avsätter Skebo pengar till alla boråd som finns för att ta tillvara hyresgästernas engagemang och ge möjlighet till boinflytande. Ett boråd består av en grupp hyresgäster i ett område som tillsammans med Skebo arbetar för att öka trivsel och trygghet för de som bor i området. 

  Som en nyhet lanserar Skebo också en tävling om en gemenskapsbudget på 100 000 kronor som är skräddarsydd för en satsning som främjar gemenskap, trygghet, social samvaro och gynnar området och så många hyresgäster som möjligt. Kanske blir det en minifestival för barnen, en pumptrack-bana för cyklister, eller ett utomhusgym?

  Nu vänder vi oss till er hyresgäster för att få in förslag på vad satsningen ska gå till och var det ska göras.
  – Det här tycker vi är ett jätteroligt sätt att skapa riktig guldkant i tillvaron för våra hyresgäster. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att lämna in
  bidrag och förslag på vad pengarna ska gå till och sedan rösta. Tänk fritt och vinn stort – det är min uppmaning, säger Lisa Nilsson, hållbarhetssamordnare.

  SÅ HÄR GÖR DU!
  Steg 1: Lämna in förslag antingen via post till Skebo, Skeppargatan 8, 931 30 Skellefteå eller e-post till lisa.nilsson@ skebosih.se. Märk ditt förslag ”Gemenskapsbudget”.
  Steg 2: Skebo går igenom inkomna förslag. De förslag som bedöms kunna tas vidare utvecklas tillsammans med de/den som har lämnat förslaget.
  Steg 3: Röstning! Förslagen presenteras i höstens nummer av Bo-tidningen och alla hyresgäster får möjlighet att rösta på sitt favoritförslag.
  Steg 4: Rösterna räknas och vinnande förslag återkopplas till hyresgästerna. Åtgärden genomförs under 2023.

  Kriterier för inlämnade förslag:

  • Förslaget ska främja gemenskap, trygghet, social samvaro och gynna området och så många hyresgäster som möjligt.
  • Förslaget gäller för olika åldrar och passar de flesta.
  • Förslaget går att genomföra under 2023.
  • Förslaget kostar max 100 000 kr. Vi kan hjälpa dig att uppskatta kostnaden på ditt förslag.
  • Det finns minst en ansvarig person som går att nå via e-post eller telefon.
  • Förslaget innebär inte att en privatperson tjänar ekonomiskt på aktiviteten och innehåller inte löner eller arvoden till privatperson, företag eller förening.
  • Förslaget lämnas in under perioden 20 juni till 15 september 2022.
  • Förslaget bryter inte mot lagen.
  Visa hela nyheten