Nyheter

 • Skebo säljer centralt beläget kvarter i Skellefteå till HSB

  2021-01-15 Skebo säljer en del av kvarteret Kapella som är beläget i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd i centrala Skellefteå. Köparen HSB tar över ägandet senast 2021-12-30. Den del av Kapella som nu säljs har en färdig detaljplan vilket innebär att byggandet av lägenheter i ett attraktivt läge kan komma igång snabbt.

  HSB har aktivt sökt projekt i Skellefteå och vi är väldigt glada att vi kan ge HSB möjligheten att bidra till bostäder i det växande Skellefteå, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

  I den del av kvarteret som säljs finns idag Karamelltåget samt ett flerfamiljshus som inrymmer sex lägenheter. Detaljplanen ger möjlighet för upp till 70-90 nya lägenheter.
  – Vi är väldigt glada över att vi genom det här förvärvet kommer att kunna erbjuda våra medlemmar och bosparare nyproducerade bostadsrätter på ett fantastiskt läge mitt i centrala stan. Köpet går helt i linje med vår affärsstrategi att utveckla fler bostäder i Skellefteå, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr. 

  Skebo har nyligen förvärvat den Norra delen av kvarteret Kapella från Dahlgrens Invest och säljer nu alltså vidare den detaljplanelagda delen till HSB. Skebo behåller det nordöstra hörnet, där bland annat Friskis och Svettis finns. Affären följer efter ett händelserikt år för Skebo, som bland annat omfattade en stor affär där SBB förvärvade Skebos bestånd av lägenheter på Morö Backe. De affärer som Skebo gjort ger bolaget finansiell styrka att växla upp nyproduktionstakten samt att Skellefteå får in fler aktörer med en tydlig vilja att investera i Skellefteå.

  Skebo äger och förvaltar cirka 4 500 lägenheter och lokaler runt om i hela Skellefteå kommun i nuläget. Dessutom är ett flertal projekt som innebär nya lägenheter på gång. Bland dem märks bland annat den andra etappen av Kvarteret Nipan i centrala Skellefteå och nya hyresrätter i Kåge. I de två projekten kommer totalt 126 nya lägenheter i varierande storlek att byggas.
  – Utöver dem finns många fler projekt i olika skeden runt om i hela kommunen. Skebo har muskler att öka nyproduktionstakten väsentligt de kommande åren och det behövs för att möta den stora befolkningtillväxt som vi står inför, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

  Visa hela nyheten
 • Snöröjning - så här fungerar det

  2021-01-11 Att bo i hyresrätt har många fördelar bland annat slipper du skotta snö. Vi sätter alltid igång så tidigt vi kan med snöröjning och sandning för att underlätta för dig som hyresgäst. Hur snabbt vi kan arbeta beror på vädret och hur mycket snö som fallit. Ambitionen är att ge dig som bor hos oss så bra service som möjligt.

  När skottar vi? Generellt kan man säga att vi åker ut när det kommit 5 cm blötsnö eller 10 cm torrsnö. Våra entreprenörer har många områden att snöröja men vårt mål är att försöka vara klara inom 6 timmar.

  Var skottar vi? Vi skottar alltid vid entréer och utanför trappuppgångar så att du lätt ska komma in och ut. Vi skottar även våra gångvägar, infarter till bilparkeringar, besöksparkeringar och källartrappor som används. Angränsande ytor så som cykel- och bilvägar samt vissa gångvägar tar kommunen bort snö ifrån.

  I vilken ordning skottar vi? Vår prioriteringsordning styrs av var behoven är störst. Först skottar och sandar vi vid äldreboenden, förskolor etc.. Sedan tar vi gångvägar och därefter ytor vid parkeringar och vid cykelställ.

  Hur är det med sandningen? När vi plogar och röjer ser vi också till att sanda där det behövs - framförallt vid äldreboenden, på gångvägar och vägar till våra områdesparkeringar, samt vid husentréerna.

  Vad behöver du göra själv? Några ytor ansvarar du själv för att hålla rent från snö. Det gäller bland annat egna ingångar till radhus, uteplats/balkong, parkeringsplatser samt 50 cm framför garage och skärmtak. Om du hyr en öppen parkeringsplats ansvarar du alltså för att skotta den själv, vi hjälper bara till i mån av tid.
  För att lättare kunna ta bort snön har vi på de flesta områden ställt ut snöskyfflar.

  Så får du ännu bättre snöröjning: Det finns några saker du kan hjälpa oss med för att snöröjningen på din gård ska fungera så bra som möjligt.

  • Ställ cyklar du inte använder i källaren eller i cykelförråd på området.
  • Om du cyklar året runt ställ cykeln på anvisad plats och inte just framför entrén.
  • Parkera inte din bil inne på området.
  • På vissa områden finns lådor med grus utställda, ta gärna grus här om du uptäcker en isfläck.

   

  Visa hela nyheten
 • Öppettider under jul- och nyårshelgen

  2020-12-21 Vi vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år och samtidigt passa på att informera om våra öppettider under helgerna.

  Så här ser våra öppettider ut under jul- och nyårshelgen:

  • Onsdag 23 december – öppet till klockan 13.00
  • 24-25 december (julafton, juldagen) – stängt
  • 31 december (nyårsafton) och 1 januari (nyårsdagen) – stängt
  • Tisdag 5 januari (trettondagsafton) - öppet till klockan 13.00
  • Onsdag 6 januari (trettondedag jul) – stängt

  Övriga dagar går det nå oss som vanligt på telefon och mejl. 

  Observera att vi med omtanke om dig som hyresgäst och våra medarbetare tillsvidare har stängt för spontana besök för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Vi tar endast emot bokade besök. Kontakta oss i första hand via telefon 0910-73 65 00 eller mejla oss på info@skebo.se istället för att göra ett personligt besök.  Har du ett ärende som kräver ett besök får du boka tid via e-post eller telefon.

  Felanmälningar gör du enklast på hemsidan via Mina sidor. Vid akuta fel eller störningar som inte kan vänta, ring telefon 0910-73 65 00. Vid brand, olyckor och inbrott ring larmnumret 112.

  God jul och gott nytt år! Ta hand om varandra, håll i och håll ut!

  Visa hela nyheten