Nyheter

 • Sortera dina sopor rätt

  2019-02-15 Vi vill uppmärksamma er hyresgäster på att det är viktigt att ni sorterar era sopor rätt. Kommunen uttrycker ett problem med felsorterade sopor, det är många som slänger plastpåsar med restavfall i de bruna kärlen för matavfall. Vi behöver alla hjälpas åt att sortera bättre!

  Det är stor skillnad i sophämtningsavgift för sorterade och osorterade sopor och kostnaderna för att hantera felslängda sopor ökar. Felsortering av sopor kan innebära att vårt organiska avfall kommer att klassas om till restavfall vilket i förlängningen kan komma att påverka hyran.

  Vad ska då slängas i det bruna respektive gröna sopkärlet?
  Så här sorterar du:

  Matavfall:
  I det bruna kärlet ska majsstärkelsepåsar med matavfall läggas, (här får inga vanliga plastpåsar med restavfall slängas.)

  Exempel: Kött, fisk, frukt, grönsaker, ägg, mejeriprodukter, ris, pasta, kött- och fiskben, fiskrens samt räk- och kräftskal. Frukt-, ägg- och grönsaksskal, bröd, kex, kakor och bullar. Godis, kaffe- och tesump med filter, vissna blommor och krukväxter (inte jord).

  Brännbart hushållsavfall (restavfall):
  I det gröna kärlet ska ditt utsorterade restavfall läggas. Det vill säga det som inte ska till en återvinningsstation, återbruk eller en återvinningscentral. Förpackat i till exempel plastkassar.

  Exempel: Nedsmutsat papper, näsdukar, servetter, kuvert, tvättlappar, bakplåtspapper, blöjor, bindor, tops, bomullstussar, trasiga kläder, tyg, näsdukar, och skor. Små trä- och plastleksaker, tandborstar, engångshyvlar, cd-skivor, skärbrädor. Stearinljus, bandage, plåster, plastkam, cigarettaska, dammsugarpåsar, korvskinn, presentsnören.

  Varför ska man sopsortera?
  Dina sopor kan innehålla både farliga och värdefulla ämnen. Genom att sortera dina sopor väl, kan de tas omhand på ett säkert sätt och det mesta kan återvinnas. Därmed skyddas människor och miljö. Vi kan också spara energi och naturresurser genom att använda materialen flera gånger.

  Tycker du att det är svårt att veta hur du ska sortera dina sopor?
  Här kan du ta del av kommunens källsorteringsguide

  Tack för att du källsorterar!

  Visa hela nyheten
 • Sommarjobba hos oss

  2019-01-31 Vill du jobba med skötsel i och kring våra fastigheter och utföra enklare reparationer i våra lägenheter och gemensamhetsutrymmen? Då ska du söka sommarjobb som bovärdsvikarie hos oss. Senast 1 april vill vi ha din ansökan.

  Bovärdsvikarier (Skellefteå Centralort, Bureå/Lövånger, Burträsk, Kåge/Byske)

  Vi söker sommaren 2019 bovärdsvikarier till våra olika bostadsområden. Ansök senast 1 april via info@skebo.se.

  Arbetsbeskrivning
  Som bovärd arbetar du bl.a. med felanmälan, skötsel i och kring våra fastigheter samt utför enklare reparationer i våra lägenheter och gemensamhetsutrymmen.

  Kvalifikationer  

  • Vi ser gärna att du har arbetat med reparation och underhåll av fastigheter invändigt som utvändigt. Gärna utbildning inom VVS, El och Bygg.
  • Som person trivs du med att ge andra människor service och är bra på att skapa goda kundrelationer. Självklart har du en positiv syn på människor med olika bakgrund.
  • Du ska tycka om att arbeta självständigt, gilla att ha många bollar i luften, ha god datorvana samt behärska svenska i tal och skrift.
  • Körkort är ett krav.

  Senast den 1 april 2019 vill vi ha din ansökan, maila info@skebo.se. Bifoga CV och ett personligt brev, ange också på vilka av ovanstående område du kan jobba.

  Vid frågor kontakta Kent Ek, förvaltningschef, mail: kent.ek@skebo.se

   

  Visa hela nyheten
 • Ny telefonväxel

  2019-01-28 Onsdag den 30 januari byter vi växelsystem. Under införandet kan det tidvis vara svårt att komma fram när du ringer till våra medarbetare och till vår växel. Vi ber om förståelse för detta och hoppas att övergången ska gå så smidigt som möjligt.
  Visa hela nyheten