Brandvarnardagen 1 december - testa din brandvarnare

2019-11-28
Söndag den 1 december är det den årliga Brandvarnardagen och vi hoppas att du passar på att testa din brandvarnare inför årets mest branddrabbade period. En av de viktigaste åtgärderna för att minska antalet bostadsbränder oavsett orsak är att se till att ha en fungerande brandvarnare hemma.

Testa din brandvarnare genom att hålla inne testknappen i några sekunder tills det tjuter. Tjuter det till fungerar den som den ska, men låter det inget är det dags att byta batteri. Om du har bytt batteri och den ändå inte fungerar bör du snarast kontakta din bovärd via felanmälan så ordnar vi en ny brandvarnare till dig.

Saknar du brandvarnare i din bostad?

Alla våra lägenheter ska vara utrustade med brandvarnare. Är du hyresgäst hos oss och saknar brandvarnare, gör en felanmälan via Mina sidor eller kontakta felanmälan på tel. 0910-73 65 00, tryck 1, så fixar vi en åt dig.

Testa din brandvarnare regelbundet

Testa din brandvarnare några gånger per år. Särskilt viktigt är det efter att du varit bortrest, då brandvarnaren kan ha indikerat att batteriet är slut medan du varit borta.

SMS-påminnelse

För att fler ska ha fungerande brandvarnare hemma har nätverket Aktiv mot brand tagit fram en gratis SMS-tjänst som påminner om att testa sin brandvarnare. På www.skyddadigmotbrand.se kan man enkelt registrera sig själv och andra för att få SMS-påminnelser om att testa sin brandvarnare.