Bygget av Flamugnen går framåt enligt plan

2018-05-14
Bygget av trygghetsboendet i Skelleftehamn, Flamugnen som kvarteret heter, fortskrider enligt plan. Det märks att Skebos satsning kommer att fylla ett behov. - Folk ringer redan nu och är nyfikna på hur lägenheterna ska se ut, säger Per Andersson, projektledare.

De gamla landstingslokalerna som bland annat inhyste folktandvården har genomgått en rivningsprocess och en ombyggnation pågår för att anpassa det till trygghetsboende.
– Det går riktigt bra, vi följer tidsplanen och har inte stött på några bekymmer. Det är ett tacksamt hus att bygga nytt där det är enkelt att dra el, ventilation och avlopp. Snart påbörjar vi balkongmontagen då alla lägenheter förses med balkong, säger Per.
Byggnaden kommer att inrymma 20 lägenheter på våning 1 och 2 där alla blir tvåor med en snittstorlek på 58 kvadratmeter.
– Det blir öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett sovrum. Några lägenheter har separat kök, så det finns ett par lösningar. Balkongen adderar ju ett trevligt mervärde för hyresgästerna som får kvällssolen i västerläge. Några får balkongen i österläge och då kan man inta morgonkaffet där, säger han.

Installation av kök

Det har redan påbörjats målarjobb i vissa lägenheter, vecka 19 kommer golv att läggas på plan 1 och vecka 22 installeras köken på samma våning. Inredningen blir ljus och köken förses bland annat med diskmaskin.
– Som det ser ut nu blir det inflyttning efter nyår. Folk ringer redan nu och är nyfikna på hur lägenheterna ska se ut, i augusti kanske vi kan ge mer information kring det och öppna upp för intresseanmälan. Det märks att suget är stort i Skelleftehamn, så det känns jätteroligt att vi erbjuder något som kommer att fylla ett behov, säger Per.
På markplan byggs det även en samlingslokal där de boende kan dricka kaffe och umgås.
Alla som står i Skebos bostadskö och är 70 år eller äldre kan anmäla sitt intresse för lägenheterna i Flamugnen. Sedan fördelas lägenheterna utifrån köpoäng.