Bygget på Strömsör igång

2017-10-09
På måndagsförmiddagen togs det första historiska spadtaget på Strömsör i centrala Skellefteå. Harriet Classon, Skebos styrelseordförande, och Åsa Andersson, Skebos vd, påbörjade grävandet tillsammans med Kurt Nyström, produktionschef på NCC, totalentreprenör för bygget.

 Trots de regntunga skyarna tittade solen fram en stund i samband med det första spadtaget för Strömsör, Skebos största byggprojekt sedan 90-talet.

– Det känns fantastiskt att den här dagen äntligen är här, när Strömsör går från planering till förverkligande, sa Harriet Classon.

Åsa Andersson pekade på den levande stadsdel som Strömsör kommer att bli, och där det också sker samverkan med Skellefteå Industrihus, som ska bygga parkeringshus och kontorshus, och Riksbyggen, som ska bygga bostadsrätter.

– Det känns också roligt att vi på Strömsör kommer att kunna erbjuda våra hyresgäster olika typer av lägenheter med allt från små tvåor till fyror, betonade Åsa Andersson.

Kurt Nyström berättade att NCC formellt inleder byggnationerna nästa vecka och att Skebos fyra huskroppar med totalt 118 lägenheter, belägna centralt på Strömsörstomten vid Victoriabrons norra fäste, ska stå klara senast under det första kvartalet 2020.

Läs mer om Strömsör