En köpoäng gav hyreskontrakt på Strömsör

2019-11-04
När vi nu släpper etapp två på Strömsör kan vi konstatera att nästan alla lägenheter i etapp ett redan är uthyrda. Vi bjuder även på några intressanta fakta om uthyrningen hittills. Till exempel har endast en köpoäng hos Skebo räckt för ett hyreskontrakt i etapp ett.

Efter att de 57 första Skebolägenheterna på Strömsör släpptes för intresseanmälan den 27 augusti, och sedan låg ute i två veckor, var måndag den 4 november alla lägenheter utom två uthyrda. Det är två treor som för närvarande inte hyrts ut. Alla 37 tvåor och den enda fyran är uthyrda. 17 av totalt 19 treor är uthyrda.

Övriga intressanta fakta från uthyrningen av etapp ett:

  • Som mest hade 142 personer gjort intresseanmälan för en och samma lägenhet, en tvåa.
  • Den hyresgäst i etapp ett som fick en lägenhet med flest köpoäng hade samlat ihop 3 800 poäng. Den med lägst köpoäng hade endast en poäng, vilket är lika med att bara stå i kö en dag i Skebos bostadskö.
  • 38 procent av hyresgästerna flyttar till Strömsör från en hyresrätt hos ett annat bostadsföretag. Några flyttar även från en annan Skebo-lägenhet.
  • Endast två hyresgäster flyttar från villa.
  • Sex hyresgäster flyttar till Strömsör från annan ort. De kommer från både norra och södra Sverige.
  • Den yngsta som flyttar in är 19 år. Den äldsta är 80 år. 48 procent av de som flyttar in är 90-talister. 18 procent är födda på 80-talet. I övrigt är födelseåren utspridda från 20- till 70-talet.

Nu finns möjligheten att göra intresseanmälan för etapp två. Du är dessutom välkommen på Öppet Hus på Strömsör tisdag den 12 november kl. 15-18. Vi visar då några av de tillgängliga lägenheterna i etapp två.

Ta chansen att skaffa ett unikt boende i nyproducerade lägenheter i en central och älvsnära miljö!

Läs mer här: https://www.skebo.se/artikel/stromsor