Fem nya lägenheter till Morö Backe

2018-11-27
Fem nya lägenheter uppstår på Morö Backe sedan kommunen avvecklat ett boende. - Det är hårt tryck på boende så det känns helt rätt att tillskapa marknaden fem nya lägenheter, säger Catarina Holmér, förvaltare på Skebo.

Det är på Familjegränd 3 som Skellefteå kommun tidigare drivit ett boende i Skebos lokaler. Där har det funnits personalytor, boende och gemensamhetsdelar.
– Nu när kommunen inte har samma behov och inte kan fylla boendet så har beslutet tagits att avveckla det och då såg jag värdet av att göra om lokalen till lägenheter, säger Catarina.

Fyller behoven

De fem lägenheterna är i färd med att byggas om till Skebos behov. Slutresultatet blir två stycken fyrarummare på 97 kvadratmeter och tre stycken tvårummare på 62 kvadratmeter.
– Om man ser till den tillgång och efterfrågan som finns så ser vi mycket positivt på att kunna hyra ut lägenheterna. Det känns attraktivt att vi bygger standardlägenheter utan att behöva hålla nyproduktionshyror – det gör att hyresnivån kan hållas nere och boendet blir tillgängligt för så många som möjligt, menar Catarina.
Det blir nya ytskikt och alla lägenheter får balkonger i västerläge.

Kan bokas nu

Lägenheterna finns ute för bokning på hemsidan från och med idag, tisdag den 27 november fram till och med måndag den 3 december. 
Anmäl intresse här: