Inflyttat och klart i Lilla Nipan

2018-05-02
Inflyttningen i de båda huskropparna i Lilla Nipan är nu klar. Därmed har de 52 nya lägenheterna fått sina hyresgäster på plats.

Lilla Nipan är beläget vid Parkbrons södra fäste på Bockholmsvägen. De 52 nya lägenheterna är fördelade på 30 ettor på 28 kvadratmeter och 22 tvåor på 45 kvadratmeter.

I huset närmast Campus var det inflyttning till påsk, runt den 1 april. I huset närmast Parkbron flyttades det in den 1 maj.

Första egna boendet

Först in i Lilla Nipan var Jennifer Lundberg, som tog hjälp av pojkvän, mamma och pappa för att få in sitt bohag.

– Tidigare har jag turats om att bo hos pappa i Kusmark och hos mamma i Kåge. Det här blir mitt första egna boende, berättar Jennifer.

Hur känns det?
- Jätteskönt att komma närmare stan. Jag jobbar på Coop och nu slipper jag fara och färdas dag och natt.

Tycker om inredning

Jennifer har stått i Skebos bostadskö och sökte en av ettorna på bottenvåningen i Lilla Nipan.

– Jag var här på visningen och gillade det jag såg. Jag tycker att lägenheterna är bra byggda, de är väldigt ljusa. I många ettor är köken också så små men här tycker jag att det är bra storlek. Jag tycker om inredning och gillar vitt och silver, men vi får väl se mer exakt hur jag vill ha det eftersom. Någon färgklick blir det väl också, säger Emelie med ett skratt under en paus med att bära flyttkartonger.

Hur ser du på området som du flyttar in i?
– Det är fint. Älven är nära. Det ska bli skönt att bo centralt istället för ute i skogen.

Gillar åldersmixen

En av Jennifers nya grannar i Lilla Nipan blir Daniel Henriksson, som flyttar in i en tvåa i söderläge på andra våningen.

– Det känns bra med mixen av yngre och äldre som kommer att bo här. Det är trevligt att många verkar uppskatta nybyggnationer. Ungdomslägenheterna är säkert särskilt eftertraktade av studenter på Campus, säger Daniel.

Själv jobbar Daniel som programmerare på Gold Town Games efter att ha flyttat till Skellefteå från Stockholm för att gå utbildningen inom dataspelsutveckling.

Mer rum

Daniel bodde tidigare i en liten etta på Norrböle hos en privat hyresvärd.

– Jag var ute efter något större och när jag fick chansen till en lägenhet här hos Skebo var det inte mycket att fundera på. Nu får jag mer rum och ett riktigt vardagsrum. Det är trevligare att bjuda hem folk när de slipper sitta i sängen.

Daniel tog hjälp av flyttkarlarna Tim Marklund och Raffe Bensalem på Flyttfågeln och räknar med att få allt på plats snabbt i sitt nya boende.

– Jag ser fram emot att vara ute på balkongen framöver. Det är riktigt vacker utsikt här, säger Daniel och slår ut med handen mot balkongen med blick mot älven.