Laddningsmöjlighet för elbil

2020-01-14
Har du elbil, eller funderar du på att skaffa en? För dig som hyresgäst hos Skebo kan vi nu erbjuda elladdning på våra bostadsområden. För att kunna ta del av erbjudandet behöver du hyra en bilplats med motorvärmare. En anpassning till det befintliga motorvärmaruttaget görs.

Som ett led i Skebos klimatsatsning och vilja att bidra till ett hållbart samhälle vill vi nu förenkla för våra hyresgäster genom att tillhandahålla med laddningsplats på våra bostadsområden.

Skebo kan nu erbjuda våra hyresgäster tillgång till laddning av elbil via en anpassning som görs i det befintliga motorvärmaruttaget. Förutsättningen för att kunna ladda sin elbil är alltså att man hyr en bilplats med motorvärmarstolpe.

Av säkerhetsskäl är det viktigt att laddning inte sker i ett vanligt eluttag i till exempel garaget, det kan vara farligt då det finns risk för överhettning. Vanliga vägg- och motorvärmaruttag är oftast inte gjorda för den långvariga höga belastning som elbilsladdning medför. Skebo investerar därför i en säker insats med schukoladdning för elbilar.

En engångsavgift på 2000 kronor tas ut för installationen. Utöver hyran för bilplatsen blir den löpande schablonkostnaden 450 kronor per månad, oavsett hur mycket el man förbrukar. Bindningstiden/uppsägningstiden är 1 månad för tilläggsavtalet med elbilsladdning.

Vid intresse, kontakta Bobutiken på tel. 0910-73 65 00.