Maria har stora planer

2018-12-03
Trygghetsboendet Skäret i Skelleftehamn blir en efterlängtad boendeform där hyresgästerna har tillgång till en trygghetsvärd några gånger i veckan. "Med aktiviteter som exempelvis hantverk, gympa och bakning kan vi skapa trivsel och trygghet för de boende", säger Maria Holmgren som är nyanställd trygghetsvärd.

Det moderna och ombyggda trygghetsboendet Skäret är öppet för bokning och det finns fortfarande lägenheter lediga för uthyrning för dig som är 70 år eller äldre. Lägenheterna hyrs ut som Bodirekt vilket innebär att den som först anmäler sitt intresse hamnar först i kön och behåller dessutom sina köpoäng vid kontraktsskrivning. Inflyttning sker 1 februari 2019 och då påbörjar Maria Holmgren samtidigt sitt nya jobb på Skäret.
– Det känns spännande att få vara med från början och starta upp Skäret med en ny grupp av människor där vi tillsammans kan forma verksamheten, säger Maria.

Skapa ett aktivitetsprogram

Hon jobbar i dag som arbetsterapeut och kommer kombinera detta med tjänsten på Skäret.
– Att jobba med hälsa, aktiviteter och människan i fokus för att de boende ska få leva livet som bäst och så länge som möjligt är väldigt givande. Jag ser hur det påverkar människor när så många sinnen som möjligt får beröras, menar hon.
Tillsammans med de äldre och utifrån deras förmågor kommer hon att skapa ett aktivitetsprogram för Skäret.
– Jag tänker ofta att hantverk kan vara givande, men det kan vara allt från en gympagrupp till bakning eller en läsecirkel – det är viktigt att så många sinnen som möjligt får beröras och tilltalas hos de äldre. Programmet kan få vara flexibelt så att vi tar tillvara det som människor fortfarande kan göra, det centrala är att stimulera till aktiviteter så att det inte blir passivitet, säger Maria som är 43 år och bor i Ursviken med man och två barn.

Välkommen på visning

Ta gärna chansen att titta på ett boende som ökar tryggheten både för dig och dina närstående. Skebo har bjudit in till en informationsträff och visning av Skäret den 14 december för medlemmar i pensionärsföreningarna PRO, SKPF och SPF.
Skäret är beläget centralt i Skelleftehamn, på adressen Ursviksgatan 129, med gångavstånd till butiker och nära till busshållplats.
Skebo har helrenoverat landstingets före detta lokaler till 20 stycken tvåor av varierande storlek från 49 till 72 kvadratmeter där alla ytskikt är nya.


Trygghetsvärd: Maria Holmgren