Skebos bostadsgaranti en trygghet för studenterna

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=e31a4dbe-a84b-4840-87b1-75b93b896cb9
2020-05-26
Nya yrkesutbildningar är på gång till Skellefteå - i höst startar inte mindre än åtta nya utbildningar. Tack vare Skebos unika bostadsgaranti kommer alla studenter som önskar att erbjudas boende. - Boendet är såklart jätteviktigt både för studenterna och för att Skellefteå ska fortsätta vara en attraktiv studieort, säger Ida Lindh, strategiskt ansvarig för Campus Skellefteå.

Med ännu fler studenter på Campus Skellefteå är det naturligt att trycket ökar för den enskilde studenten att hitta studentboende. Eftersom Skebo erbjuder bostadsgaranti kan studenterna som väljer Skellefteå känna sig trygga i att boendesituationen löser sig, trots en ansträngd boendemarknad.

Skebo har nu öppnat bokningsmöjligheterna för studentrum för de som ska studera i Skellefteå i höst. 
– Med så många nya spelutbildningar och även inom den nya industrin ser vi framför oss att det blir kraftigt många fler studenter till hösten. Där är Skebo en viktig medspelare när det kommer till att underlätta för studenterna och göra Skellefteå till ett tilltalande alternativ för studenter från hela Sverige. Bostadsgarantin är ett av flera starka konkurrensmedel som gör Skellefteå attraktivt, säger Ida Lindh.

Nio av tio får jobb 
Yrkeshögskolans utbildningar drivs i nära samarbete med arbetslivet i Skellefteå och hela nio av tio får jobb efter slutförd examen. Följande utbildningar är nya från hösten 2020:

  • Creative Product manager/Projektledare digitala upplevelser, Arctic Game Lab
  • Futuregames; Utvecklare mobila plattformar, Arctic Game Lab
  • Interaktionsdesigner; Mobila plattformar och integrationspedagog, Arctic Game Lab
  • Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet
  • Produktionstekniker Automatiserade tillverkningsprocesser
  • Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning
  • VFX-artist: 3D-visualisering och digital compositing
  • Hovslagare

Behovet av personal med rätt kompetens är stort i Skellefteå som en expansiv kommun och kommer växa kraftigt närmaste åren.
– Vi står inför enorma behov och vi bedömer att det här är början på något större. Nu blev det full pott för Skellefteå med åtta nya utbildningar mot branscher som har stor framtidspotential, säger Ida Lindh.

Läs mer om vilka studentboenden som finns lediga.

Läs mer om bostadsgarantin.