Stort intresse för Lilla Nipan

2017-11-22
Det blev succé för Öppet hus i Lilla Nipan. ”Reaktionerna från folk som varit på besök är att de upplever lägenheterna som större och utsikten bättre på plats”, säger Skebos marknadschef Anna Ersson.

Drygt 400 personer passerade visningslägenheterna i Lilla Nipan när Skebo bjöd in allmänheten under tisdagens Öppet hus.
Främst är det yngre och äldre som visat nyfikenhet på ettorna och tvåorna i Lilla Nipan.
– Många uppskattar det centrala läget och att det är nyproduktion. Redan under första dagen har vi dessutom haft 4–46 bokningar av alla våra 52 lägenheter i Lilla Nipan. Det visar på intresset, säger Anna Ersson.
Bokningsmöjligheten av lägenheterna i Lilla Nipan är öppen till och med den 4 december på Skebos hemsida under det nya marknadsområdet Centrum Södra. Därefter sker fördelning av lägenheterna utifrån poäng i Skebos bostadskö. Inflyttning i Lilla Nipan blir till våren – den 1 april i ett hus och den 1 maj i det andra huset.

 

Lockande för ungdomar

Hälften av de 52 lägenheterna i Lilla Nipan öronmärks som ungdomsbostäder för personer i åldrarna 18–25 år.
– Vi såg att det skulle komma ut ungdomslägenheter här och det gjorde oss nyfikna, säger 20-åriga Rebecka Widman under sitt besök i Lilla Nipan.
Rebecka bor för närvarande i hyresrätt utanför Boliden med sin ett år äldre sambo Niklas Stenman.
– Vi ser möjligheter här och att kanske kunna flytta in till stan. Det är svårt att hitta lediga lägenheter. Vi studerar på distans på Campus och om vi skulle hamna här skulle vi komma väldigt nära, säger Niklas.
Paret är ute efter en av tvåorna i Lilla Nipan.
– Det är fräscht och fint. En bra planlösning, säger Rebecka.

Bekvämt med hyresrätt

Harriet Asplund, 76 år, och Sigvard Åström, 82, var andra som passade på att besöka Öppet hus.
– Vi bor i bostadsrätt, en trea på Tuböle. Det känns bekvämt med hyresrätt, att inte behöva tänka på att köpa en ny frys om den går sönder och så, säger Harriet.
– Lägenheterna här känns fräscha. Det skulle vara roligt att prova att bo i något nybyggt där det inte har bott någon före, säger Sigvard.
Harriet berättar att hon har stått i Skebos bostadskö i tio år och hon tror att köpoängen ska räcka för att få en lägenhet i Lilla Nipan.
– Tvåan som vi tittade in i här på visningen var jättetrevlig. Jag trodde att husen här skulle hamna väldigt nära höghuset närmast älven, men så är det inte. Det känns imponerande öppet och ljust, säger Harriet.
– Ja, det är väl inte för sent att vi förnyar oss, frågar Sigvard och får nekande svar av Harriet.

Mer om Lilla Nipan

Genom att klicka här kan du läsa mer om Lilla Nipan, se fler bilder och följa med på en 3D-rundvandring