Strömsör närmar sig inflyttning

2019-03-07
Den som kör Viktoriabron norrut kan inte undgå att lägga märke till den febrila aktivitet som råder vid norra fästet. Mycket har hänt på de hus som ska bli Skebos kvarter på Strömsör.

På Strömsör i centrala Skellefteå bygger Skebo 118 lägenheter. De är fördelade på fyra huskroppar, fem och sex våningar höga, som är anpassade för att optimera utsikten mot älven. NCC är totalentreprenör för bygget.

– Bygget flyter på hur bra som helst. De började vid älven och fortsatte norrut, så det är väldigt olika hur långt de hunnit på husen. I de två husen närmast älven har de slagit på byggvärmen så där börjar vi se ett slut. Under vecka tio görs även sista gjutningen på ett av de andra husen, vilket också är en milstolpe, säger Sofia Gustavsson på Skebos projekt- och supportavdelning.

Släpps efter sommaren

Runt 60 procent av lägenheterna som byggs blir relativt små och yteffektiva tvåor. Den resterande delen blir treor och ytterligare två lägenheter blir fyror.

Inflyttningen är beräknad till nästa vår och efter sommaren släpps lägenheterna för uthyrning.

– Vi planerar att släppa lägenheterna för bokning i augusti eller september. Men redan innan sommaren kommer vi ha mer material att visa, som mer detaljerade skisser och ritningar, säger Skebos marknadschef Anna Ersson.