Snart flyttar Strömsörbygget in under tak

2018-11-26
Stadsdelen Strömsör tar sakta men säkert form vid Skellefteälven. Fyra huskroppar är uppe och efter nyår påbörjas invändigt målningsarbete i ett av husen.

Det har nog inte undgått någon som passerat genom Skellefteå att den nya stadsdelen Strömsör är på väg att växa fram i centrala delen av staden. Totalt tillför Skebo 118 nya lägenheter till bostads- marknaden med preliminär inflyttning våren 2020. Ungefär 60 procent av Skebos lägenheter på Strömsör blir relativt små och yteffektiva tvåor. Den resterande delen blir treor och ytterligare två lägenheter blir fyror.

Resning av betongstomme

I skrivande stund återstår bara resningen av en betongstomme. I slutet av februari beräknas delen närmast parkeringshuset, närmast kyrkan, stå klar.
Johan Lindgren är platschef för totalentreprenören NCC.
– Det rullar på riktigt bra, vi håller tidsplanen och jobbar nu intensivt för att hinna med vissa delar innan snön kommer. Drevar det in snö blir det bara bökigt, därför befinner vi oss i en betydelsefull period av bygget med att få upp tak och det yttersta tätskiktet på betongstommarna, säger Johan.

Spackling och målning

I ett av husen är värmen påkopplad och efter nyår kommer målarna in för spackling och målning.
– Det är alltid roligt att krypa in i värmen och börja med moment som är lite mer finlir. Målningen kommer ta mellan fem–sex veckor och sedan beräknas parkettgolven att läggas i mars, säger Johan.
I dagsläget befinner sig 23 yrkesarbetare från NCC på arbetsplatsen och ungefär tio underentreprenörer som jobbar med el, vvs, ventilation och smide.