Fåtal lägenheter kvar i Skäret

2019-03-07
Det finns fortfarande chans att boka en av de sista lägenheterna på det moderna trygghetsboendet Skäret i Skelleftehamn som ännu inte är inflyttade.

I början av februari i år flyttade Karin Norberg in i sin tvåa i Skäret.

– Här är det fika och gympa nere i gemensamhetslokalen och det är bra för en som är styv, stel och haltar som jag, berättar Karin.

Trygghetsboendet Skäret är centralt beläget på Ursviksgatan i Skelleftehamn. Skebo har omvandlat landstingets tidigare lokaler på Ursviksgatan till 20 funktionellt utformade tvåor som är allt från 49 till 72 kvadratmeter stora. Grundtanken med Skebos trygghetsboenden är att tillhandahålla bostäder som erbjuder möjlighet till social samvaro för personer över 70 år.

– I gemensamhetslokalen kommer det väl alltid att sitta någon man kan träffa och det blir bra. Jag kände mig ganska ensam där jag bodde tidigare, säger hyresgästen Ruth Sjöberg.

Inspirerande trygghetsvärd

Arbetsterapeuten Maria Holmgren jobbar på halvtid som trygghetsvärd på Skäret. Hennes roll är att tillsammans med de boende skapa en social samvaro genom meningsfulla, gemensamma aktiviteter.

– Jag ska komma med idéer och inspirera så att de kan komma igång med det de vill göra. Att aktivera och hitta på saker handlar mycket om deras egna intressen. För några räcker det med en promenad eller sittgympa medan andra har högre ambitioner. Jag ska försöka ta vara på det och ordna så att alla någon gång ska få sin vilja igenom eller sin röst hörd, säger Maria.

Vill du bo i ett trygghetsboende?

Det finns fortfarande kvar ett fåtal lediga lägenheter på Skäret. Visningar sker nu och då för potentiella hyresgäster.

Lägenheterna förmedlas och fördelas genom Skebos vanliga bostadskö. Vi hyr ut lägenheterna på Skäret som Bodirekt och därigenom behåller du köpoängen. Gå in på Mina sidor här på hemsidan och klicka för boendetypen ”trygghetsboende” under rubriken ”intresseanmälan". Det är viktigt att du uppdaterar din intresseanmälan till trygghetsboende för att inte missa lediga hyresobjekt.