Skebo följer tillsammans med Skellefteå Kommun noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset covid-19 och de riktlinjer som som myndigheterna ger. Många av de restriktioner som funnits släpptes den 29 september 2021 och i och med det har Skebo också valt att upphöra med en del av våra coronaåtgärder. Läs mer om vad som gäller för dig som hyresgäst och besökare.
If you want to read this information in other languages, please use the "Translate" button at the top of this page.
Tänker du besöka ett av våra kontor?
Det är fortsatt viktigt att du som har förkylningssymptom inte besöker oss på Skebo.
Med omtanke om dig som hyresgäst, entreprenör och våra medarbetare har vi under pandemin haft stängt för spontana besök för att minska risken för spridning av coronaviruset. Vi kommer fortsättningsvis att i första hand erbjuda tidsbokade besök på vårt kontor på Skeppargatan 8. Välkommen att ringa eller mejla oss för att boka tid för ett personligt besök, Från och med 1 oktober 2021 har vi även öppet för drop-in besök på onsdagar.
Vi vill fortsätta ge dig en bra service utan att utsätta någon för onödiga risker. Vi ber dig därför att i första hand kontakta oss via telefon 0910-73 65 00 eller mejla oss på info@skebo.se istället för att göra ett personligt besök. Felanmälningar gör du enklast här på hemsidan via Mina sidor. Har du ett ärende som kräver ett besök får du boka tid via e-post eller telefon.
Behöver du göra en felanmälan?
Om du eller någon i din familj är förkyld ber vi dig vänta med att göra felanmälan av icke-akut karaktär tills ni är helt friska igen. Vi vill inte riskera att vår personal utsätts för smitta eller riskerar att föra den vidare till dina grannar. Är det akut kan du förstås ringa eller mejla oss. En akut felanmälan kan till exempel vara en vattenläcka eller att kyl/frys inte fungerar.
Avboka ditt hembesök om du är sjuk
Blir du sjuk och har ett servicebesök inbokat ber vi dig kontakta Skebo på telefon 0910-73 65 00 för att boka om.
Boenden
Om det inte är absolut nödvändigt bör du undvika att besöka utsatta grupper och äldre som kan drabbas extra hårt vid smitta. Om du har förkylningssymtom som feber och hosta eller känner dig sjuk ber vi dig stanna hemma.
Lägenhetsvisningar
För allas trygghet begränsar vi antalet inbjudna till våra lägenhetsvisningar till max tio personer åt gången.Vi bjuder in de 20 sökande med flest köpoäng på visning av den aktuella lägenheten, fördelat på två olika visningstider. De inbjudna får inte ta med sig anhöriga och i övrigt fortsätter vi hålla avstånd och anpassa antal personer som samtidigt befinner sig i lägenheten.
Boråd
Uppdaterat 210818 Nu öppnar vi upp vår borådsverksamhet igen efter en längre tids paus på grund av pandemin. Folkhälsomyndigheten har lättat på restriktionerna vad gäller allmänna och privata sammankomster och därför har vi beslutat att borådsträffar kan återupptas under kontrollerade former.
Det är dock viktigt att vi fortsättningsvis hjälps åt att minska smittspridningen även nu när vaccin mot covid-19 finns tillgängligt. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid förkylningssymptom.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida om maxantalet för allmänna och privata sammankomster.
Trygghetsboende
Uppdaterat 220118 Samtliga gemensamma aktiviteter i våra trygghetsboenden pausas från och med idag och i första hand två veckor framåt.Trygghetsvärdarna håller kontakt med hyresgästerna på annat sätt.
Uppdaterat 210818 De gemensamma aktiviteterna är igång igen. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om maxantalet deltagare i sammankomster och i lokaler. Vi tänker även på de allmänna råden om att hålla avstånd, tvätta händer och stanna hemma vid förkylningssympton.
Vår personal
Du kan känna dig trygg med att våra medarbetare följer de riktlinjer myndigheterna gått ut med. De är inte på jobbet om de är sjuka.
När vi utför åtgärder på vård- och omsorgsboenden är huvudregeln att munskydd ska användas.
Vid nödvändiga åtgärder som t.ex. OVK besiktningar går informationsblad ut till både hyresgäst och entreprenör om försiktighetsåtgärder och möjlighet för hyresgästen att neka tillträde till lägenheten.
Här kommer några råd att tänka på för att minimera smittspridningen:
- Avstå från att handhälsa och håll avstånd.
- Håll god handhygien. Tvätta dina händer noga i varmt vatten och tvål. Tvätta alltid händerna efter du varit ute, före måltid, mathantering och efter toalettbesök.
- Stanna hemma om du är sjuk, även om man bara känner sig lite hängig eller förkyld.
- Hosta och nys i armvecket, inte rakt ut eller i handen.
- Undvik att röra ögon, näsa och mun.
- Personer som uppvisar symtom ska kontakta sjukvården genom att ringa till 1177.
I övrigt uppmanar vi alla att hålla sig uppdaterad och följa myndigheternas riktlinjer och råd.
Aktuell information om coronaviruset
Folkhälsomyndigheten Folkhälsomyndigheten är expertmyndighet i Sverige. De har sammanställt frågor och svar gällande exempelvis symptom på smitta och hur viruset smittar. (Questions and answers in other languages about Covid-19)
Tabell som ger en snabb överblick Vad gäller för friska, sjuka och isolerade?
Allmänna frågor om coronavirus (113 13) Har du frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.
Samlad information på krisinformation.se På krisinformation.se finns samlad information från de ansvariga myndigheterna. (Emergency information from Swedish authorities)
Skellefteå Kommun
1177.se, vårdguiden (vid sjukdom)
Tellcorona.com Videoinformation på olika språk
Mer information finns att läsa på Sveriges Allmännyttas sida samt på regeringens sida om stödet i sin helhet här.
På denna länk verksamt.se finns det samlat information från myndigheter, som är viktiga för företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.
|
.
|