Nipan2_vybild

Nipan 2

Vid parkbrons södra fäste i centrala Skellefteå där Skebo tidigare byggt 52 hyresrätter har det byggts två nya hus med totalt 74 hyresrätter. Lägenheterna är inflyttningsklara oktober till december 2022.

Ettor, tvåor och treor

Husen innehåller lägenheter på mellan ett och tre rum och kök, med ytor från 28 kvadratmeter till 74 kvadratmeter. Husen har fokus på tillgänglighet och smarta planlösningar som även omfattar entré, trapphus och tvättstuga. Parkeringsplatser finns i anslutning till fastigheten.

Bokning och fördelning av lägenhet

Lägenheterna på Nipan söks på vår hemsida under marknadsområde: Centrum Södra. Du kan klicka i detta marknadsområde när du gör en sökning bland våra lediga bostäder på hemsidan under fliken Sök ledigt. Ett tips är att du även går in på din intresseanmälan och lägger till område Centrum Södra. Då syns lägenheterna under dina matchande objekt och du som prenumererar på lägenheter som passar dina önskemål får då också prenumeration på lediga lägenheter för detta område.
Fördelningen av lägenheterna sker utifrån köpoäng i Skebos bostadskö.

Av de totalt 74 hyresrätterna är majoriteten smart planerade ettor. Den resterande delen blir tvåor och treor, totalt är det 7 olika lägenhetstyper.

Bostadstyp Antal Yta (m²)* Hyra
1 rok 36 28 5 369 – 5 669
2 rkv 8 31,1 5 713 – 6 013
2 rkv 2 32,3 5 821
2 rok 6 38,7 7 045 – 7 145
2 rok 6 42 7 341 – 7 441
2 rok 12 45,4 7 711 – 7 811
3 rok 4 76,9 10 860 – 10 900

*)Klicka på understruken yta och se 3D-ritning på lägenhetstypen

Moderna och ljusa lägenheter

Med älven och strandpromenaden som närmsta granne bor du i ljusa och moderna lägenheter med hög tillgänglighet. Alla lägenheterna får en öppen planlösning där kök och vardagsrum hänger samman. Köken kommer att utrustas med diskmaskin, vara förberedda för micro och ha vita köksluckor. Rummen kommer att ha en vitmålad tapet och golvet kommer att ha klickvinylgolv. Badrummen har våtrumsmatta på golv och vägg.

Nedan ser du några exempelbilder på hur det kommer att se ut på området både från utsidan och insidan.

Vy från sydost   Vy från sydväst
Vy från sydost   Vy från sydväst
     
Nipan 2 kök   Nipan 2 sovrum
Modernt och ljust kök   Rymligt, ljust sovrum
     
Nipan 2 vardagsrum    
Trevligt vardagsrum med ljusinläpp    

 

Hög tillgänglighet

Tillgängligheten är hög tack vare låga trösklar, minimala nivåskillnader och dörrautomatik till de allmänna utrymmena såsom tvättstuga och entré. Här finns tillgång till hiss och tvättstuga i varje trappuppgång. Kallförråd till varje lägenhet finns på översta våningen samt fordonsrum för t.ex. rollator och andra hjälpmedel på entréplan.

Satsning på ungdomslägenheter

Som ett led i Skebos satsningar på ungdomslägenheter öronmärks 28 av lägenheterna på Nipan 2 för ungdomar mellan 18 och 25 år. För Skellefteås utveckling är det viktigt att unga människor får möjlighet att bo kvar i stan.

Rökfritt boende

Nipan 2 blir ett rökfritt område. Det betyder att det är rökförbud i, och i anslutning till husen. Även lägenheternas balkonger inkluderas i rökförbudet.

Bredband och tv

Lägenheterna har bredbandsuttag i vardagsrum och sovrum, med tillgång till stadsnätet där du själv väljer tjänsteleverantör.
TV levereras från Tele2 med vårt vanliga grundutbud.

Hållbarhet i fokus

På Nipan 2 kommer hållbarheten att sättas i fokus ur flera aspekter. Ett exempel på det är att energianvändningen för Skebos byggnader kommer att ligga ca 30 procent under rådande myndighetskrav. I våra nyproduktioner har vi individuell mätning och debitering (IMD) för varmvatten och hushållsel. Med IMD kan du påverka dina kostnader och samtidigt bidra till en bättre miljö. Avfallshanteringen sköts via utvändiga semi-underjordsbehållare och Skellefteå kommuns dagvattenstrategi uppnås via ett underjordiskt fördröjningsmagasin.

OMRÅDESINFORMATION

Adress: Bockholmsvägen 3, 5
Byggstart: Årsskiftet 20/21 Uthyrningsstart: Våren 2022 Inflyttning: Senhösten/Vintern 2022

HUS

GÅRD OCH OMRÅDE

Hustyp: Flerfamiljshus
Antal våningsplan: 
4
Balkong:
Ja, 3:orna har dessutom två balkonger
Hiss:
Ja
Rökfritt hus:
Ja

Gemensam uteplats: Ja, på sikt när hela området är färdigställt
Parkering: Bilplats med stolpe finns att hyra
Cykelparkering: Cykelställ under tak
Källsortering: Sopstationer med ett flertal fraktioner
Avstånd: ca 200 m till centrum