Att söka bostad hos Skebo är enkelt. Du registrerar dig, anmäler intresse och sköter allt det praktiska här på vår webbplats eller via webb-appen. Skebos webbaserade uthyrning bygger på att du själv är aktiv och söker lägenhet.
Om du inte har tillgång till en dator är du välkommen att kontakta Kundcenter på telefon 0910-73 65 00 så får du hjälp. Våra telefontider är vardagar 08.00 - 16.00 (lunch 11.30 - 12.30), våra besökstider hittar du under Kontakta oss.

Vem kan söka bostad hos Skebo?

Från att du fyllt 15 år kan du registrera dig som bostadssökande hos oss. För att hyra bostad behöver du ha fyllt 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Dessutom ska du från inflyttningsdagen ha en regelbunden inkomst för minst sex månader framåt. Vi kan komma att be om referenser från tidigare hyresvärdar. Du ska använda lägenheten som ett permanent boende, ej kompletteringsbostad.

Anmäl intresse

Skebos hela utbud av lediga lägenheter uppdateras varje tisdag på www.skebo.se. De lediga objekten ligger kvar i sju dagar och för att anmäla intresse måste du vara registrerad som bostadssökande. Det gör du enklast genom att gå in på Mina sidor.

Fördelning av lägenheter

De 20 sökande med flest poäng i vårt bokningssystem får ett erbjudande om visning av den aktuella lägenheten. Efter visningserbjudandet (vare sig du har deltagit eller inte på visningen) har du tre dagar på dig att meddela oss om du vill hyra eller inte. Det gör du på Mina sidor. Svarar du ja efter lägenhetsvisningen är svaret bindande. Om flera sökande tackar ja går lägenheten till den med flest poäng. När vi har kontaktat dig via telefon eller mail om att du tilldelats hyresavtalet, ska du bekräfta om du vill skriva kontrakt senast kl 12.00 dagen efter (1 dygn), annars har Skebo rätt att tilldela lägenheten till nästa person i kön. För studentlägenheter gäller inga visningar utan går till den student som först anmäler sitt intresse.
På webbplatsen redovisas i realtid hur många som sökt de olika lägenheterna samt hur många köpoäng personen med längst kötid har. Antalet köpoäng som krävs för att bli kallad på visning kan förändras om fler med många köpoäng anmäler sig.

Spärr intresseanmälan

Din intresseanmälan spärras i sex månader om du:

  • glömmer att svara ja eller nej tre gånger på visningserbjudanden
  • tackar nej till lägenheter fler än sex gånger inom 12 månader efter att du blivit bjuden på visning
  • tackat ja till en lägenhet och ångrar dig när vi tar kontakt och erbjuder lägenheten.
  • inte klarar vår kreditkontroll

Intresseanmälan spärras i sex månader och det innebär att du inte kan boka några nya lägenheter under den tiden, men du samlar fortfarande köpoäng.

Bodirekt

Skulle en lägenhet inte bli uthyrd efter att den legat ute för förmedling hyrs den istället ut som Bodirekt vilket innebär att den som först anmäler sitt intresse får hyra lägenheten. När du hyr en lägenhet via Bodirekt får du behålla dina köpoäng men kan inte anmäla intresse på annan lägenhet inom nio månader efter kontraktsskrivning.

Illustrationsbild

Nyproduktion >