Situationsplan Anderstorpsgården Skellefteå

Hösten 2024 tas första spadtagen för sammanlagt 219 hyresrätter på Anderstorpsgården i centrala Skellefteå. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i början på 2027. Det här blir ett av de största projekten i Skebos historia och ett efterlängtat tillskott i ett växande Skellefteå.

Kvarteret

Kvarteret Anderstorpsgården har ett attraktivt läge utmed Skellefteälvens södra sida. Här bor du med närhet till en god service med lekplats, idrottsplats och generösa grönområden. I området finns även skolor och förskolor, hälsocentral och Skellefteås centrala delar finns inom 20 minuters gångavstånd.

Situationsplan Anderstorpsgården Skellefteå

Boende för alla

Det kommer att byggas 219 nya lägenheter fördelade på tre punkthus i åtta våningar samt ett lamellhus på sex våningar. Lägenheterna kommer variera från 2 till 4 rum och kök, med storlekar från cirka 35 till 85 kvadratmeter. Husen kommer att förses med solceller som installeras på yttertaken. Varje lägenhet har en balkong och de på bottenplan har tillgång till en egen uteplats.

Vi bygger även två radhuslängor i två våningar på området. Dessa bostäder är på 5 rum och kök på en yta av ca 100 kvadratmeter. Dessutom kommer cirka 140 parkeringsplatser att erbjudas, varav 80 procent kommer att vara utrustade med motorvärmare som kommer att kunna konverteras till elbilsladdning när det behovet uppstår.

Anderstorp - En levande stadsdel

På Anderstorp har du allt du behöver inom räckhåll – affärer, apotek, frisör, skolor, förskolor, lekparker och vacker natur för härliga promenader längs älven eller i skogen. Det är även enkelt att ta sig in till centrum med cykel eller buss.

Tidplan

Byggstart är planerad till kvartal 4 2024 med uthyrningsstart under 2026 och en beräknad inflyttning kvartal 1 2027. NCC är vald som entreprenör för projektet.

Lägenheterna söks på vår hemsida och fördelas utifrån köpoäng i Skebos bostadskö.

Så här gör du för att ställa dig i kö: Hur du söker lediga objekt - Skebo