Situationsplan Sörbyn Kåge
323_Sidbild
Logo EU Projektet har genomförts med stöd av Europeiska Investeringsbanken (EIB). Läs mer här >

Skebo fortsätter att satsa på den populära orten Kåge med ett nytt spännande bostadsprojekt i Sörbyn. Området ligger centralt, nära till affärer, hälsocentral och med naturen runt hörnet – perfekt för den som söker både bekvämlighet och naturskön miljö.

Etapp 1

I Sörbyn etapp 1 bygger vi ett helt nytt bostadsområde med en blandning av punkthus med hyreslägenheter och fristående radhus. Totalt kommer det att bli 128 lägenheter, varav 108 fördelas på fyra femvånings punkthus. Här erbjuder vi främst tvåor och treor, men även ett antal fyror för den som behöver mer utrymme. Dessutom bygger vi även 20 radhus i längor med fem rum och kök, fördelade på två plan med en boyta på 115 kvadratmeter – ett perfekt alternativ för familjer som vill undvika stora lån.
Vi planerar att skapa en trivsam och grön miljö mellan husen på området med plats för lek, planteringar och socialt umgänge. Alla lägenheter kommer att ha balkong. Radhusen har tillhörande parkeringsplats och har utrustas med egen tvättmaskin och torktumlare. För boende i punkthusen finns gemensamma tvättstugor.

Etapp 2

Skebo expanderar i Kåge med ytterligare 40 nya bostäder i etapp 2. Dessa bostäder kommer att byggas som radhuslängor i två våningar och kommer att vara liknande de radhus som byggs i den första etappen. Varje bostad i etapp 2 kommer att ha fem rum och kök på cirka 110 kvadratmeter. Varje bostad kommer också att ha en tillhörande parkeringsplats utrustad med både laddbox och uttag för motorvärmare.

Samhället Kåge

Kåge erbjuder ett brett utbud av service och bekvämligheter, inklusive livsmedelsbutik, bensinstation, apotek, pizzeria, gym, vårdcentral, folktandvård och grundskola (Kågeskolan). Här finns också Kågebadet, ett tempererat utomhusbad, och Kåge småbåtshamn med Kåge båtklubbs anläggning, belägen vid E4. Kåge ligger 13 kilometer norr om Skellefteå tätort.

Projektets tidplan

Entreprenör för projektet är Contractor och husen i etapp 1 förväntas vara klara vid årsskiftet 2025/2026. Byggstart för etapp 2 planeras till Q4 2024.

Lägenheterna söks på vår hemsida och fördelas utifrån köpoäng i Skebos bostadskö.

Så här gör du för att ställa dig i kö: Hur du söker lediga objekt - Skebo