Trygghetsboende Skelleftehamn

Trygghetsboende i Skelleftehamn

Ett nytt trygghetsboende med 20 lägenheter i två plan byggs nu i Skelleftehamn. Fastigheten för det nya trygghetsboendet är de gamla landstingslokalerna på Ursviksgatan i Skelleftehamn där bland annat vårdcentralen och folktandvården haft mottagning.

Det här är Skebos första trygghetsboende som blir tillgängligt för helt nya hyresgäster. Tidigare har man omvandlat +55 lägenheter, där det redan bott hyresgäster, till trygghetsboende.

Hyresgästerna bor i en ”vanlig” lägenhet, men fastigheten har högre tillgänglighet med till exempel hiss och dörröppnare. En gemensamhetslokal för aktiviteter och samvaro byggs på markplan i fastigheten.

Läget för det nya trygghetsboendet blir tilltalande. Flamugnen som kvarteret heter ligger centralt i Skelleftehamn i ett lugnt område med närhet till både bussförbindelser och natur.

Rivning och ombyggnation av de nuvarande lokalerna i Flamugnen är i full gång och följer tidsplanen. Under senvåren har förberedelsearbetet för balkongerna pågått och alla 20 lägenheter får balkong. Några i västerläge med kvällsol, andra i österläge med morgonsol.

Alla lägenheter är tvåor med en snittstorlek på 58 kvadratmeter. Öppen planlösningen mellan kök och vardagsrum samt ett sovrum. Några lägenheter har separat kök. Inredningen blir ljus och köken förses bland annat med diskmaskin.

Det nya trygghetsboendet beräknas stå klart i början av 2019 med planerad start för uthyrning av lägenheterna under hösten 2018.

Alla som står i Skebos bostadskö och är 70 år eller äldre kan anmäla intresse för dessa lägenheter. Sedan fördelas lägenheterna utifrån köpoäng.

Läs mer om trygghetsboende här