Behind the scenes

Behind the scenes: "Därför gillar vi Skellefteå-kampanjen"

Att vi på Skebo gillar Skellefteå har du säkert koll på. I vår senaste kampanj låter vi Skellefteborna själva berätta om varför just de gillar Skellefteå. Samtidigt skruvade vi till det hela lite genom att göra personerna till tecknade figurer, som en del av Skebos eget illustrationsmanér. Vi tyckte att det kändes helt naturligt, eftersom just människorna är en så viktig anledning till att vi på Skebo gillar Skellefteå och som samhällsbyggare vill göra bra saker för platsens utveckling.

Under våra samtal med huvudpersonerna kom det fram en massa intressanta synvinklar på varför man gillar Skellefteå och allt kom så klart inte med i filmerna. Här får du chansen att lära känna våra huvudpersoner lite närmare:

Ellen Morén 12 år, Alhem
Ellen hade antagligen kunnat prata hela dagen om varför hon gillar Skellefteå så mycket. Det fanns liksom inget stopp på orden - vi hade kunnat göra en långfilm med henne faktiskt! Framför allt lyfte hon fram att Skellefteå år en perfekt stad att växa upp i, lagom stor och mycket mysigare än till exempel Stockholm som är så mycket stressigare. Ellen tyckte att alla i hela Sverige borde prova att bo här eftersom hon tycker att det känns bara bäst att göra det. Hon var väldigt övertygande på den punkten.
Se Ellens film
 
Henrik Ferm 79 år, Kanalgatan
Henrik är en aktiv pensionär som verkade ha väldigt enkelt att fylla sina dagar med roliga aktiviteter, även nu när han sedan länge har avslutat sin yrkeskarriär. Han menade att skellefteborna är väldigt sociala och lyfte fram chansen att umgås med andra i sin egen ålder. Henrik berättade att hans favoritplats i Skellefteå är området kring älven, där han och hans kompisar håller igång med promenader och långa diskussioner. Sedan är det ju hockeyn också. Henrik är en stolt AIK:are och trivs som allra bäst när det är hockeysäsong.
Se Henriks film
 
Frida Rindevall 31 år, Morön
Frida är född och uppvuxen i Skellefteå, men har under många år bott i södra Sverige för att plugga och jobba. Nu har hon nyligen flyttat tillbaka med man och två barn, framför allt eftersom att Skellefteå kändes som en bra plats för barnen. Under inspelningen berättade Frida att Skellefteå känns helt rätt för att deras barn skulle få chansen att göra alla de där roliga fritidsaktiviteterna som hon själv hade fått göra som barn och kan cykla till nästan allting. Frida tyckte även att det var stor skillnad på Skellefteå jämför med när hon flyttade härifrån. Att det händer mer och byggs på ett sätt som kommer att göra stan ännu mer levande.
Se Fridas film
 
Linda Granberg 41 år, Frostkåge
Linda har en livslång kärlek till Frostkåge, där hon bor tillsammans med sambo och barn i samma hus som hon växte upp i. Hennes stora passion i livet är hästar och skämtade om att hon tycker om sin familj nästan lika mycket som hästarna. Linda ser positivt på allt som byggs i Skellefteå och hoppas att utvecklingen ska skapa en ännu mer spännande plats i framtiden. På frågan om vad hennes bästa Skellefteåminne är var den spontana reaktionen att berätta om när Carola spelade på stadsfesten. Då hade Linda och hennes kompisar inte direkt tråkigt.
Se Lindas film
 
Bo Olsson 8 år, Sunnanå
Bosse fick hela teamet att tappa hakan med sina kloka tankar kring att det är bättre att ung än gammal i Skellefteå. Insikten om att det är som ung man skapar alla fina minnen kändes djup – inte minst för att komma från en åttaåring! Sedan hade han även en både gullig och rolig utläggning om hans lite mer ålderstigna grannars skrynkliga ansikten och kopplingen till hur mycket de gillar att sola. Historien kom inte med i filmen, men den var ett fint exempel på mötet mellan gamla och unga Skelleftebor.
Se Bos film