Bo som en student

Bo som en student

Våra bostäder för studenter är anpassade just för studenter. Det finns både möblerade och omöblerade studentrum.

Hyresfria somrar

För studenter är hyran fördelad på tio månader, där juni och juli är hyresfria. Studenten har rätt att disponera rummet hela året. Olovlig andrahandsuthyrning under till exempel sommaren leder till omedelbar uppsägning.

Bredband

Som student har du fri tillgång till 100 Mbps internet och betalar inga fasta avgifter för IP-telefoni. Tjänsterna levereras av AllTele i samarbete med Skellefteå Kraft. Givetvis har du inga startavgifter eller andra kostnader för att komma igång. På Campus och inne i centrum kan du använda dig av trådlös uppkoppling utan kostnad.

Inga husdjur i studentrummen

Av hänsyn till allergiker och för en allmän trevnad är det rök-, katt- och hundfritt i alla lokaler.

Ordningsregler och skötsel

Alla som bor i studentkorridoren har gemensamt ansvar för städning i korridor, kök, rum för samvaro och andra gemensamma utrymmen som till exempel tvättstuga. bastu m.m.
I övrigt gäller det också att visa hänsyn och hålla en låg ljudnivå under kvällar och nätter samt att vårda rummet på ett sunt sätt.

Flytta ut

Rummet ska städas noggrant när du flyttar ut. Om rummet inte är tillräckligt städat kommer vi att ta ut en kostnad för städning. Glöm inte heller att tömma din lägenhet/rum samt förrådet, om du har ett sådant.

 

Relaterade länkar