•  
  •  
  •  

Odenskrapan

 

Odenskrapan

Mitt i centrala Skellefteå bygger vi det nya hyreshuset Odenskrapan i 12 våningar. Huset ligger på innergården i kvarteret Oden, söder om Tekniska kontoret och norr om det befintliga bostadshuset i kvarteret. Det rymmer totalt 43 lägenheter, från tvåor på 54 kvadratmeter till treor på drygt 80 kvadratmeter och vara klart för inflyttning i början av 2016. Husets putsfasad är plommonfärgad med grå fönsterkarmar och balkongfronter.

Spektakulär utsikt

Med sina 12 våningar kommer huset att bjuda sina hyresgäster på en vidunderlig utsikt över Skellefteå och dess omgivningar. Alla lägenheter har inglasade balkonger. Den centrala placeringen av huset är ett svar på allt fler människors önskan att bo centralt i Skellefteå. I kombination med den stora efterfrågan på bostäder har fastigheten en optimal placering.

 

Grön och bilfri innergård

Trots att huset ligger mitt i centrum kommer hyresgästerna inte att lida brist på grönska. Innergården är bilfri med anlagda grönytor och det finns en takterrass med toalett och duschmöjligheter i ett separat badrum gemensamt för hyresgästerna. Garaget placeras under mark.

Energieffektivitet i fokus

En viktig aspekt är de höga krav vi ställer på energieffektivitet. Energianvändningen beräknas ligga 40 procent lägre än kraven från Boverkets byggnadsregler (BRR).

Lägenheternas fördelning:

I Skellefteå är två- och trerumslägenheter de mest eftertraktade och därför är huset i kvarteret Oden disponerad enligt följande.  

2 rok 54,0 kvm: 21 st
2 rok 69,5 kvm: 1 st
3 rok 80,5 kvm: 10 st
3 rok 84,5 kvm: 11 st

 


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek