Regelverk studentrum

Regelverk studentrum Skelleftebostäder AB

Alla studentrum hyrs ut via vår webbplats www.skebo.se. Detta innebär att man behöver skapa en användare på Mina sidor för att kunna anmäla sitt intresse.

Studentrummen hyrs ut som BoDirekt, vilket innebär att lägenheten går till den som först anmäler sitt intresse. Man får behålla sina köpoäng efter att man fått sitt studentrum. Poängen kan användas till en permanent lägenhet senare i livet under förutsättning att man håller sin användare aktiv och loggar in på mina sidor minst var 12:e månad.

För att få hyra ett studentrum ska du vara inskriven på något av Campus Skellefteås två universitet och skicka in ditt antagningsbesked till Skebo. Enda kravet är att utbildningen är eftergymnasial, minst 18 veckor lång och innefattar utbildning minst på halvfart. Detta innebär att personer som bara är inskrivna på kortare kurser inte är berättigade att hyra ett studentrum av Skebo.

Uppsägningstiden är på 1 månad ömsesidigt. Byte av studentrum kan göras tidigast 3 månader efter kontraktsdatum. Uppsägning av studentrummen ska göras skriftligt via mail eller brev.

Det är viktigt att du säger upp din lägenhet innan sommaren om du vet att du inte kommer studera i Skellefteå till hösten. Risken är annars att du blockerar chansen för nya studenter att få boende. Du får bo kvar i lägenheten under sommaren. Olovlig andrahandsuthyrning leder till omedelbar uppsägning.

Nyckelutlämning sker kontorstid måndag - fredag i Skebos BoButik på Skeppargatan 8 för Skebos studentlägenheter. (Nyckelutlämning för Heimstadens studentlägenheter på Frögatan - kontakta Heimstadens kontor, tel 0770-11 10 50 eller se besökstider på Heimstadens hemsida.)

OBS! Du måste anmäla dig för studentrum senast 24 timmar innan du kommer till Skellefteå. Skebo kan inte garantera ett rum samma dag du kommer till Skellefteå om du inte meddelat tidigare.

Hyresgästen förbinder sig att omedelbart efter avslutad utbildning säga upp rummet för avflyttning med en månads uppsägningstid.

Tänk på att, du som delar lägenhet på Frögatan med andra, att det kan flytta in ny hyresgäst i studentrum utan att du som boende blir informerad.